ПЕШЕХОДНИ
ПРЕХОДИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
И ЗАГАДКИ
КУРС ПО
ОЦЕЛЯВАНЕ
ПОДАРЪЦИ
И АКСЕСОАРИ
Новини arr
10 Август 2017
Издателство "Домино" представи на пазара книга с подбрани маршрути, подходящи за семеен туризъм. Автор на книгата е нашият планински водач и инструктор по оцеляване Момчил Цветанов. Това е втората негова книга, след изключително успешна...
12 Юли 2017
С огромно удоволствие екипът на "Планинария" честити на Александър Янакиев изкачването на всичките 39 български планини! Сашо е вторият поред наш клиент, който достига заветната цифра. Изкачването на толкова много планини е едно незабравимо пътешествие...


Българските планини
ЧУДИНСКА ПЛАНИНА и ЛИСЕЦ

2
дни


ЗАПИСВАНИЯТА ЗА ТОЗИ МАРШРУТ СА ПРИКЛЮЧИЛИ

ПЛАНИНСКИ ВОДАЧ: Атанас Стоилов
ТРАНСПОРТ: пътува се с лични автомобили (виж детайлите)
НОЩУВКА: на палатки (виж детайлите) ЗАПЛАЩАНЕ: предварително заплащане (виж детайлите)
ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ: през сайта или на телефон 0877 3000 12.
ВАЖНО: ИМА КРАЕН СРОК ЗА ПОДАВАНЕТО НА ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ - до 24 часа на 20 април 2017 г. (сряда).

Една от най-непознатите планини у нас е Чудинска. Тя е разположена на самата граница с Р Македония и склоновете й доста рядко виждат туристи. Цел на нашия маршрут е най- високия връх в планината - Арамлия (1496,4 м), чието име в превод значи "разбойник".

Лисец е сравнително малка и уединена планина, разположена близо до границата с Р Сърбия. Ще изкачим нейния най-висок връх Връшник (1500 м), за да научим повевече за странното му име и да се насладим на гледките към Осоговска планина!

ДЕТАЙЛИ ЗА МАРШРУТА:

СРЕЩА НА ГРУПАТА: 8,00 часа пред входа на магазин "БИЛА" до метростанция "Люлин"


РАЙОН: Планинска област Краище - планини Чудинска и Лисец
ПРЕХОДИ: между 3 и 7 часа на ден ТЕРЕН: планински пътеки и почвени пътища, планински била, гора и планински ливади
НАДМОРСКА ВИСОЧИНА: 900-1500 м

ТРАНСПОРТ: Пътува се с лични автомобили, като има възможност да пътувате с други участници и да разделите разходите за гориво. Моля, при подаване на заявка за участие, напишете в полето "допълнителна информация" дали ще разполагате със собствен автомобил. При нужда ще се свържем с Вас за детайли. ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: професионален планински водач, място в двуместна и двуслойна палатка, шалте, спален чувал съобразен с температурите за сезона

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: транспорт, храна

ДЕТАЙЛИ ЗА НОЩУВКАТА: Нощувката е на палатки, като "Планинария" осигурява на всеки участник място в двуместна, двуслойна, дишаща палатка с шалте и спален чувал, чиито параметри са съобразени с температурите в района и сезона. Ползването на собствена бивачна екипировка не намалява цената на екскурзията и трябва да бъде обявено предварително в заявката за участие или на телефон 0877 3000 12.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ ЗА ЕКСКУРЗИЯТА:
- храната може да се закупува по път - магазини за хранителни стоки, заведения за хранене и т.н.

ДЕТАЙЛИ ЗА ПЛАЩАНЕТО: Трябва предварително да заплатите цялата сума за екскурзията в брой или по банков път на банковата сметка на "Планинария" - IBAN - BG68 CECB 9790 10C7 2206 00; BIC - CECBBGSF; при Централна кооперативна банка, получател: ''ПЛАНИНАРИЯ'' ЕООД. Като основание за плащане запишете "Чудинска планина и Лисец"

КНИЖКА "ПЛАНИНСКИ КОЛЕКЦИИ"
Всеки нов участник в екскурзиите на "Планинария" получава като подарък книжката "Планински колекции", в която се поставят печати на изкачените планини и върхове. Повече за тези колекции, може да научите в сайта - меню "Планински колекции".

Българските 
планини<br>
ЧУДИНСКА ПЛАНИНА и ЛИСЕЦ - Българските 
планини<br>
ЧУДИНСКА ПЛАНИНА и ЛИСЕЦ
  • Българските 
планини<br>
ЧУДИНСКА ПЛАНИНА и ЛИСЕЦ - Българските 
планини<br>
ЧУДИНСКА ПЛАНИНА и ЛИСЕЦ
 
ДАТА ЦЕНА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ
1 ДЕН
Пътуване (2-3 часа) до Чудинска планина. Пешеходен преход (около 7 часа по лек до динамичен терен) за изкачване на най-високия връх в планината - Арамлия (1496 м). Пътуване до мястото за бивакуване. Изграждане на палатковия лагер. Вечеря на лагерен огън. Нощувка в палатките.

2 ДЕН
Пътуване (до 1 час) до планината Лисец. Лек преход (около 2-3 часа) за изкачване на най-високия връх - Връшник (1500 м). Пътуване (около 2 часа) до град София.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
  
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
 Документ за самоличност.