ПЕШЕХОДНИ
ПРЕХОДИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
И ЗАГАДКИ
КУРС ПО
ОЦЕЛЯВАНЕ
ПОДАРЪЦИ
И АКСЕСОАРИ
Новини arr
10 Август 2017
Издателство "Домино" представи на пазара книга с подбрани маршрути, подходящи за семеен туризъм. Автор на книгата е нашият планински водач и инструктор по оцеляване Момчил Цветанов. Това е втората негова книга, след изключително успешна...
12 Юли 2017
С огромно удоволствие екипът на "Планинария" честити на Александър Янакиев изкачването на всичките 39 български планини! Сашо е вторият поред наш клиент, който достига заветната цифра. Изкачването на толкова много планини е едно незабравимо пътешествие...


Българските планини
ВРЪХ РУЙ

1
денИМА СВОБОДНИ МЕСТА

ТРАНСПОРТ: пътува се с туристически автобус
ЗАПЛАЩАНЕ: Възможно е заплащане на място след заявка
ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ: През сайта или на телефон 0877 3000 12.

ВАЖНО: Поради граничния район,подаване на заявки за участие се приемат до 12 часа в четвъртък - в седмицата на провеждане на маршрута.

Руй заема 13-то място по височина сред българските планини. Нейният първенец е разположен на самата граница и е висок 1706 м., издигайки се значително над по- ниските околни планини. Затова при хубаво време от него можем да се насладим на близки и далечни панорами, както и да научим много за географията на България в този район. При подходящи условия ще изкачим и втория по височина връх в планината - чаровният Орловец (1606 м).


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: превоз с лицензиран транспорт (автобус) по маршрута, професионален планински водач, ползване на снегоходки при подходяща снежна покривка.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: застраховка и храна

СРЕЩА НА ГРУПАТА: 7,30 часа пред входа на магазин "БИЛА" при метростанция "Люлин'

ПЛАНИНСКИ ВОДАЧ:

ПЕШЕХОДНИ ПРЕХОДИ: 6-8 часа
ТЕРЕН: предимно тревисти склонове, планински пътеки, гори и горски пътища
НАДМОРСКА ВИСОЧИНА: 900-1706 м
ДЕНИВЕЛАЦИЯ: +800 и -800 метра

Всеки участник в екскурзиите на "Планинария" получава като подарък книжката "Планински колекции", в която се поставят печати на изкачените български планини и десетте най-високи върха на Балканите.

Българските планини<br>
ВРЪХ РУЙ - Българските планини<br>
ВРЪХ РУЙ
  • Българските планини<br>
ВРЪХ РУЙ - Българските планини<br>
ВРЪХ РУЙ

ДАТА ЦЕНА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ
1 ДЕН
Пътуване (около 2,30 часа) до Руй планина. Изкачване на едноименния връх (1706 м), а при възможност - връх Орловец (1609 м). Спускане до подножието на планината, където ни чака транспорта. Пътуване до град София, метростанция "Обеля". Прогнозно пристигане - около 21 часа.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
Документ за самоличност.