ПЕШЕХОДНИ
ПРЕХОДИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
И ЗАГАДКИ
КУРС ПО
ОЦЕЛЯВАНЕ
ПОДАРЪЦИ
И АКСЕСОАРИ
Новини arr
05 Декември 2018
Какъв по-хубав новогодишен подарък от едно приключение Традиционно преди всяка Коледа и Нова година „Планинария“ Ви дава изключителната възможност да направите подарък на близките си на преференциални цени. От 6 до 28 декември 2018 г...
18 Октомври 2018
Всеки, който е харесал фейсбук страницата на „Планинария“, може да закупи до 20 часа на 27 октомври 2018 г.. талон за двудневен курс по оцеляване в природата на цена от 78 лв. Талонът може да се използва от вас или да бъде подарък за ваш прия...


ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ

6
дниЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ СА ЕДНА ОТ НАЙ-КРАСИВИТЕ ПЛАНИНИ В ЕВРОПА!
Сурови, скалисти върхове, отвесни стени, ледникови езера и тучни алпийски пасища!

Изкачване на най-високия връх - Триглав, който издига шеметна 1100-метрова отвесна стена над долината Врата. Достигането му става по спираща дъха едночасова виа-ферата с невероятни панорами!

Финал на огромното ледниково езеро Бохини - гребане с кану, панорамна обиколка с корабче, изкачване до панорамна площадка с един от най-бързите лифтове в Европа и разбира се вечер в местна кръчма с много настроение и уютна обстановка!


СРЕЩА НА ГРУПАТА: 8.00 часа на паркинга пред магазин "Била" до метростанция "Люлин"

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- професионален планински водач
- алпийска екипировка за екскурзията - каска, седалка и комплект за виа-ферата за всеки участник
- застраховка „Асистанс“ за застрахователна сума от 10 000 евро

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: нощувки, храна, такси за посещение на забележителности, транспорт и лична планинска екипировка, освен описаната

ПРИБЛИЗИТЕЛНА СУМА ЗА ПЪТУВАНЕ И НОЩУВКИ: 320 лв.

ТРАНСПОРТ: Пътува се с лични автомобили. Моля, при подаване на заявка за участие, напишете в полето "допълнителна информация" дали желаете да дойдете със собствен автомобил или не. Ще се свържем с Вас за детайли.

ПРЕХОДИ: 4-6 часа на ден
ТЕРЕН: ледникови долини, каменисти планински пътеки, скалисти участъци, участъци осигурени с метални хватки и въжета (виа-ферата)
НАДМОРСКА ВИСОЧИНА: 1100-2864 метра.

Храна може да се закупува и в района на нощуване (ресторанти, магазини за хранителни стоки) или в хижите, където се предлага готвена храна, десерти, напитки и др. под.

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ: в сайта на „Планинария“ или на телефон 0877 3000 12
ПЛАЩАНЕ: само след уточнение на телефон 0877 3000 12т

НА ЗАПИСАЛИТЕ СЕ УЧАСТНИЦИ ЩЕ БЪДЕ ДАДЕНА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЕКСКУРЗИЯТА.

ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ - ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ
  • ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ - ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ
  • ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ - ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ
  • ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ - ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ
  • ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ - ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ
  • ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ - ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ
  • ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ - ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ
  • ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ - ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ
  • ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ - ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ

 

ДАТА ЦЕНА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ
1 ДЕН
Ден за пътуване до Хърватска. Нощувка в района на град Загреб.

2 ДЕН
Пътуване до езерото Бохини (550 м). Преход (до хижа Водников дом (1817 м). Нощувка в хижата.

3 ДЕН
Денят за изкачване на връх Триглав! Преход до хижа Триглавски дом (2515 м) Оставяне на основния багаж и изкачване (около 1,30 часа) на връх Триглав. Маршрута е изцяло осигурен с метални въжета и хватки (виа- ферата). Връщане до хижа Триглавски дом (1-1,30 часа) с възможност за минаване по алтернативен маршрут. Възможност за следобедна разходка (2-3 часа) с изкачване на някой от околните върхове - Рж, Врбанова шпица, Бегунски връх и др. Вечерта водачът ще постави специално изработеният печат на връх Триглав в книжките "Планински колекции" на участниците. Тези, които нямат такава книжка, разбира се ще получат! Пешеходни преходи за деня: 3 / 7 часа.

4 ДЕН
Слизане до езерото Блед и настаняване в района на езерата Блед и Бохини. Свободно време за почивка и атракции в района. Възможности за изкачване до връх Вогел с един от най- бързите лифтове в Европа, каране на кану по ледниково езеро, посещение на изворите на река Сава, разходка с корабче по езерата и т.н. Нощувка.

5 ДЕН
Ден за пътуване до Сърбия. Нощувка в района на Белград. За желаещите - вечерна разходка на хълма- крепост Калемегдан и кръчма със сръбска скара.Ден за пътуване до България.

6 ДЕН
Ден за пътуване до България.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
 Документ за самоличност, валиден за пътуване в Европейския съюз и Р Сърбия.