ПЕШЕХОДНИ
ПРЕХОДИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
И ЗАГАДКИ
КУРС ПО
ОЦЕЛЯВАНЕ
ПОДАРЪЦИ
И АКСЕСОАРИ
Новини arr
18 Октомври 2018
Всеки, който е харесал фейсбук страницата на „Планинария“, може да закупи до 20 часа на 27 октомври 2018 г.. талон за двудневен курс по оцеляване в природата на цена от 78 лв. Талонът може да се използва от вас или да бъде подарък за ваш прия...
26 Септември 2018
Суровите планини на остров Крит са били истинско предизвикателство за фашистките агресори през Втората световна война. Истински легенди се носят за критяните от съпротивата, които правели огромни нощни преходи през сипеестите склонове и скалист...


ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ

6
дниЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ СА ЕДНА ОТ НАЙ-КРАСИВИТЕ ПЛАНИНИ В ЕВРОПА!
Сурови, скалисти върхове, отвесни стени, ледникови езера и тучни алпийски пасища!

Изкачване на най-високия връх - Триглав, който издига шеметна 1100-метрова отвесна стена над долината Врата. Достигането му става по спираща дъха едночасова виа-ферата с невероятни панорами!

Финал на огромното ледниково езеро Бохини - гребане с кану, панорамна обиколка с корабче, изкачване до панорамна площадка с един от най-бързите лифтове в Европа и разбира се вечер в местна кръчма с много настроение и уютна обстановка!


СРЕЩА НА ГРУПАТА: 8.00 часа на паркинга пред магазин "Била" до метростанция "Люлин"

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- професионален планински водач
- алпийска екипировка за екскурзията - каска, седалка и комплект за виа-ферата за всеки участник
- застраховка „Асистанс“ за застрахователна сума от 10 000 евро

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: нощувки, храна, такси за посещение на забележителности, транспорт и лична планинска екипировка, освен описаната

ПРИБЛИЗИТЕЛНА СУМА ЗА ПЪТУВАНЕ И НОЩУВКИ: 320 лв.

ТРАНСПОРТ: Пътува се с лични автомобили. Моля, при подаване на заявка за участие, напишете в полето "допълнителна информация" дали желаете да дойдете със собствен автомобил или не. Ще се свържем с Вас за детайли.

ПРЕХОДИ: 4-6 часа на ден
ТЕРЕН: ледникови долини, каменисти планински пътеки, скалисти участъци, участъци осигурени с метални хватки и въжета (виа-ферата)
НАДМОРСКА ВИСОЧИНА: 1100-2864 метра.

Храна може да се закупува и в района на нощуване (ресторанти, магазини за хранителни стоки) или в хижите, където се предлага готвена храна, десерти, напитки и др. под.

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ: в сайта на „Планинария“ или на телефон 0877 3000 12
ПЛАЩАНЕ: само след уточнение на телефон 0877 3000 12т

НА ЗАПИСАЛИТЕ СЕ УЧАСТНИЦИ ЩЕ БЪДЕ ДАДЕНА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЕКСКУРЗИЯТА.

ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ - ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ
  • ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ - ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ
  • ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ - ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ
  • ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ - ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ
  • ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ - ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ
  • ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ - ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ
  • ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ - ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ
  • ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ - ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ
  • ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ - ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ и ТРИГЛАВ

 

ДАТА ЦЕНА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ
1 ДЕН
Ден за пътуване до Хърватска. Нощувка в района на град Загреб.

2 ДЕН
Пътуване до езерото Бохини (550 м). Преход (до хижа Водников дом (1817 м). Нощувка в хижата.

3 ДЕН
Денят за изкачване на връх Триглав! Преход до хижа Триглавски дом (2515 м) Оставяне на основния багаж и изкачване (около 1,30 часа) на връх Триглав. Маршрута е изцяло осигурен с метални въжета и хватки (виа- ферата). Връщане до хижа Триглавски дом (1-1,30 часа) с възможност за минаване по алтернативен маршрут. Възможност за следобедна разходка (2-3 часа) с изкачване на някой от околните върхове - Рж, Врбанова шпица, Бегунски връх и др. Вечерта водачът ще постави специално изработеният печат на връх Триглав в книжките "Планински колекции" на участниците. Тези, които нямат такава книжка, разбира се ще получат! Пешеходни преходи за деня: 3 / 7 часа.

4 ДЕН
Слизане до езерото Блед и настаняване в района на езерата Блед и Бохини. Свободно време за почивка и атракции в района. Възможности за изкачване до връх Вогел с един от най- бързите лифтове в Европа, каране на кану по ледниково езеро, посещение на изворите на река Сава, разходка с корабче по езерата и т.н. Нощувка.

5 ДЕН
Ден за пътуване до Сърбия. Нощувка в района на Белград. За желаещите - вечерна разходка на хълма- крепост Калемегдан и кръчма със сръбска скара.Ден за пътуване до България.

6 ДЕН
Ден за пътуване до България.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
 Документ за самоличност, валиден за пътуване в Европейския съюз и Р Сърбия.