ПЕШЕХОДНИ
ПРЕХОДИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
И ЗАГАДКИ
КУРС ПО
ОЦЕЛЯВАНЕ
ПОДАРЪЦИ
И АКСЕСОАРИ
Новини arr
10 Август 2017
Издателство "Домино" представи на пазара книга с подбрани маршрути, подходящи за семеен туризъм. Автор на книгата е нашият планински водач и инструктор по оцеляване Момчил Цветанов. Това е втората негова книга, след изключително успешна...
12 Юли 2017
С огромно удоволствие екипът на "Планинария" честити на Александър Янакиев изкачването на всичките 39 български планини! Сашо е вторият поред наш клиент, който достига заветната цифра. Изкачването на толкова много планини е едно незабравимо пътешествие...


Българските планини:
ЛИСЕЦ и ВРЪШНИК

1
денПЛАНИНСКИ ВОДАЧ: Момчил Цветанов
ТРАНСПОРТ: пътува се с лични автомобили (виж детайлите)
ЗАПЛАЩАНЕ: възможно е заплащане на място след подаване на заявка за участие
ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ: през сайта или на телефон 0877 3000 12

Лисец е сравнително малка и уединена планина, разположена близо до границата с Р Сърбия. Ще изкачим нейния най-висок връх Връшник (1500 м), за да научим повевече за странното му име и да се насладим на гледките към Осоговска планина! Попътно посещение на старинният Кадин мост в село Невестино. Мостът е на повече от 550 години и по него все още преминават автомобили! Една от легендите гласи, че неговата невероятна издържливост се дължи на жесток обичай - да вграждат жената на един от майсторите в колоните на моста!

СРЕЩА НА ГРУПАТА: 8,00 часа на магазин "БИЛА" до метростанция "Люлин"

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: професионален планински водач
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: транспорт, застраховка и храна

ДЕТАЙЛИ ЗА ТРАНСПОРТ: Пътува се с лични автомобили. Моля, при подаване на заявка за участие, напишете в полето "допълнителна информация" дали ще имате възможност да дойдете със собствен автомобил на екскурзията. При нужда ще се свържем с Вас за детайли.

ПЕШЕХОДНИ ПРЕХОДИ: 4 - 5 часа
ТЕРЕН: планински почвени пътища и планински ливади и гори
НАДМОРСКА ВИСОЧИНА: 1100 - 1500 м.
ДЕНИВЕЛАЦИЯ: + 500 и - 500 метра

КНИЖКА "ПЛАНИНСКИ КОЛЕКЦИИ"
Всеки нов участник в екскурзиите на "Планинария" получава като подарък книжката "Планински колекции", в която се поставят печати на изкачените планини и върхове. Повече за тези колекции, може да научите в сайта - меню "Планински колекции".

Българските планини:<br>
ЛИСЕЦ и ВРЪШНИК - Българските планини:<br>
ЛИСЕЦ и ВРЪШНИК
  • Българските планини:<br>
ЛИСЕЦ и ВРЪШНИК - Българските планини:<br>
ЛИСЕЦ и ВРЪШНИК
  
ДАТА ЦЕНА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ
1 ДЕН
Пътуване до планината Лисец. Преход за изкачване на връх Връшник. Посещение на Кадин мост в село Невестино. Пътуване до град София.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
  
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
 Документ за самоличност.