ПЕШЕХОДНИ
ПРЕХОДИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
И ЗАГАДКИ
КУРС ПО
ОЦЕЛЯВАНЕ
ПОДАРЪЦИ
И АКСЕСОАРИ
Новини arr
18 Октомври 2018
Всеки, който е харесал фейсбук страницата на „Планинария“, може да закупи до 20 часа на 27 октомври 2018 г.. талон за двудневен курс по оцеляване в природата на цена от 78 лв. Талонът може да се използва от вас или да бъде подарък за ваш прия...
26 Септември 2018
Суровите планини на остров Крит са били истинско предизвикателство за фашистките агресори през Втората световна война. Истински легенди се носят за критяните от съпротивата, които правели огромни нощни преходи през сипеестите склонове и скалист...


СИНАНИЦА и северния ръб на МУРАТОВ ВРЪХ

2
дни
НЯМА ПОВЕЧЕ СВОБОДНИ МЕСТА.
Благодарим Ви за доверието!

ПЛАНИНСКИ ВОДАЧ: Атанас Стоилов

ТРАНСПОРТ: пътува се с туристически автобус и удобен обществен транспорт
ЗАПЛАЩАНЕ: заплащане на място след заявка за участие
ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ: през сайта или на телефон 0877 3000 12

Маршрут, съчетаваш изкачване на един от емблематичните пирински върхове - Синаница (2516 м) и достигане на Муратов връх (2669 м) по атрактивният северен ръб.

Предстои ни да преминем по синанишкото разклонение на основното пиринско било, което е вододел между реките Влахина и Санданска Бистрица. Това ще ни позволи да погледнем от един по различен ъгъл мраморното било на Пирин.
След като достигнем мястото за нощувка - хижа Синаница, ще изкачим красивия връх Синаница, с неговият характерен резцепен вид, което е повод да бъде наричан и Разцепения връх.ОТПЪТУВАНЕ НА ГРУПАТА: 7,15 часа от паркинга на магазин "БИЛА" над метростанция "Люлин"

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: професионален планински водач, превоз с лицензиран транспорт до хижа Вихрен

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: нощувка в хижа Синаница, транспорт от хижа Яне Сандански до София, храна и застраховка

ДЕТАЙЛИ ЗА ТРАНСПОРТ: пътува се с лицензиран транспорт - туристически автобус до хижа Вихрен и с удобен обществен транспорт до София

КНИЖКА "ПЛАНИНСКИ КОЛЕКЦИИ" Всеки нов участник в екскурзиите на "Планинария" получава като подарък книжката "Планински колекции", в която се поставят печати на изкачените планини и върхове. Повече за тези колекции, може да научите в сайта - меню "Планински колекции".

СИНАНИЦА и северния ръб на МУРАТОВ ВРЪХ - СИНАНИЦА и северния ръб на МУРАТОВ ВРЪХ
  • СИНАНИЦА и северния ръб на МУРАТОВ ВРЪХ - СИНАНИЦА и северния ръб на МУРАТОВ ВРЪХ
  • СИНАНИЦА и северния ръб на МУРАТОВ ВРЪХ - СИНАНИЦА и северния ръб на МУРАТОВ ВРЪХ
  • СИНАНИЦА и северния ръб на МУРАТОВ ВРЪХ - СИНАНИЦА и северния ръб на МУРАТОВ ВРЪХ
  • СИНАНИЦА и северния ръб на МУРАТОВ ВРЪХ - СИНАНИЦА и северния ръб на МУРАТОВ ВРЪХ

ДАТА ЦЕНА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ
1 ДЕН
Пътуване до хижа Винрен. Пешеходен преход до Влахински превал и изкачване на Муратов връх по северния ръб. Преход до хижа Синаница, където се настаняваме и след кратка почивка потегляме към връх Синаница. Нощувка в хижата.

2 ДЕН
След закуска се спускаме към хижа Яне Сандански, където ще обядваме. Следва придвижване с транспорт до гр. Сандански и пътуване до София. Прогнозно прибиране в София - 19 часа.