ПЕШЕХОДНИ
ПРЕХОДИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
И ЗАГАДКИ
КУРС ПО
ОЦЕЛЯВАНЕ
ПОДАРЪЦИ
И АКСЕСОАРИ
Новини arr
05 Декември 2018
Какъв по-хубав новогодишен подарък от едно приключение Традиционно преди всяка Коледа и Нова година „Планинария“ Ви дава изключителната възможност да направите подарък на близките си на преференциални цени. От 6 до 28 декември 2018 г...
18 Октомври 2018
Всеки, който е харесал фейсбук страницата на „Планинария“, може да закупи до 20 часа на 27 октомври 2018 г.. талон за двудневен курс по оцеляване в природата на цена от 78 лв. Талонът може да се използва от вас или да бъде подарък за ваш прия...


Подземна магия
ИЗГУБЕНАТА РЕКА

1
ден

Предизвикваме любителите на истински приключения! Ще се спуснем в завладяващо пътешествие под земята, в търсене на мистично изчезнала река! Ще се запознаете с уникален карстов район, криещ едни от най-големите и трудно достъпни пещери в България! Същевременно ще научим колко крехка може да бъде пещерната екология и как трябва да я пазим.

Съобразно договорът, които подписват, всички участници в приключението са длъжни да оказват съдействие за почистване на пещерите от намерени отпадъци и замърсявания.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: професионален планински водач - спелеолог, ползване на екипировка - каска и осветление

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: транспорт, храна и всички други, невключени в цената услуги

НАЧИН ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ: Прави се предварителна резервация през сайта или директно на телефон 0877 3000 12.

НАЧИН ЗА ПЛАЩАНЕ: Възможно е ПЛАЩАНЕ на място след резервация.

СРЕЩА НА ГРУПАТА: 9.00 часа на паркинга на магазин „БИЛА“ над метростанция „Люлин“)

ПЛАНИНСКИ ВОДАЧ и СПЕЛЕОЛОГ: Момчил Цветанов


ДЕТАЙЛИ ЗА ПРИКЛЮЧЕНИЕТО:
Влизането в пещера изисква по-различна екипировка от обичайното!

Ще преминавате много кални и мокри участъци, при температура около +10 градуса по Целзий, при влажност доближаваща 95%. Съобразно това, вашите дрехи и обувки ще се замърсят много и могат да се скъсат или повредят. Съобразете дрехите си с това, както и с влажността и температурата. Най-удобната обувка за пещера са гумените ботуши с височина до под коленете. Ако нямате такива, може да дойдете с планински обувки, чиято височина задължително трябва да бъде над глезена и които също ще се замърсят много и могат да се повредят.Трябва да вземете малка (0,5 литра) бутилка с вода, малко, но високо енергийна храна (шоколад, вафли и др. под.), мокри и сухи кърпички. Всичко това трябва да сложите в много малка и компактна раница (или др. под.), която също ще се замърси много и може да се повреди или скъса.

Подгответе предварително пълен комплект резервни дрехи, включително чорапи, обувки и бельо, които да облечете след излизането. Пригответе и големи найлонови пликове, в които да сложите силно замърсените дрехи, както и бутилка вода, която да ви чака пред пещерата, за да се измиете след като излезете.

Ще преминавате някои много тесни участъци, където трябва да спазвате стриктно изискванията и напътствията на водача-спелеолог. Съобразно това, този маршрут не е подходящ за много едри хора и хора с високо наднормено тегло. Моля, да се консултирате с нас на телефон 0877 3000 12 в тази връзка.

Престоят под земята ще бъде в рамките на до 4 часа.

ДЕТАЙЛИ ЗА ТРАНСПОРТ:
Транспортът не е включен в цената на това приключение и не се осигурява от нас. Участниците пътуват с лични автомобили, като е възможно тези, които нямат такива да пътуват с други участници и да делят разходите за гориво. Моля, при резервацията координирайте начина си на пътуване с нас.

ДЕТАЙЛИ ЗА ХРАНЕНЕ: препоръчително е да се носи собствена храна, съобразно описанието по-горе

Подземна магия<br>
ИЗГУБЕНАТА РЕКА - Подземна магия<br>
ИЗГУБЕНАТА РЕКА
  • Подземна магия<br>
ИЗГУБЕНАТА РЕКА - Подземна магия<br>
ИЗГУБЕНАТА РЕКА
  • Подземна магия<br>
ИЗГУБЕНАТА РЕКА - Подземна магия<br>
ИЗГУБЕНАТА РЕКА
  • Подземна магия<br>
ИЗГУБЕНАТА РЕКА - Подземна магия<br>
ИЗГУБЕНАТА РЕКА
  • Подземна магия<br>
ИЗГУБЕНАТА РЕКА - Подземна магия<br>
ИЗГУБЕНАТА РЕКА
  • Подземна магия<br>
ИЗГУБЕНАТА РЕКА - Подземна магия<br>
ИЗГУБЕНАТА РЕКА
  
ДАТА ЦЕНА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ
1 ДЕН
Пътуване до района на пещерата. Възможен е кратък преход, в зависимост от начина на пътуване. Подготовка за влизане. Приключенска програма в пещерата. Излизане и време за преобличане. Отпътуване.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
  
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
 Документ за самоличност.