ПЕШЕХОДНИ
ПРЕХОДИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
И ЗАГАДКИ
КУРС ПО
ОЦЕЛЯВАНЕ
ПОДАРЪЦИ
И АКСЕСОАРИ
Новини arr
18 Октомври 2018
Всеки, който е харесал фейсбук страницата на „Планинария“, може да закупи до 20 часа на 27 октомври 2018 г.. талон за двудневен курс по оцеляване в природата на цена от 78 лв. Талонът може да се използва от вас или да бъде подарък за ваш прия...
26 Септември 2018
Суровите планини на остров Крит са били истинско предизвикателство за фашистките агресори през Втората световна война. Истински легенди се носят за критяните от съпротивата, които правели огромни нощни преходи през сипеестите склонове и скалист...


Подземна магия
ИЗГУБЕНАТА РЕКА

1
ден

Предизвикваме любителите на истински приключения! Ще се спуснем в завладяващо пътешествие под земята, в търсене на мистично изчезнала река! Ще се запознаете с уникален карстов район, криещ едни от най-големите и трудно достъпни пещери в България! Същевременно ще научим колко крехка може да бъде пещерната екология и как трябва да я пазим.

Съобразно договорът, които подписват, всички участници в приключението са длъжни да оказват съдействие за почистване на пещерите от намерени отпадъци и замърсявания.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: професионален планински водач - спелеолог, ползване на екипировка - каска и осветление

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: транспорт, храна и всички други, невключени в цената услуги

НАЧИН ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ: Прави се предварителна резервация през сайта или директно на телефон 0877 3000 12.

НАЧИН ЗА ПЛАЩАНЕ: Възможно е ПЛАЩАНЕ на място след резервация.

СРЕЩА НА ГРУПАТА: 9.00 часа на паркинга на магазин „БИЛА“ над метростанция „Люлин“)

ПЛАНИНСКИ ВОДАЧ и СПЕЛЕОЛОГ: Момчил Цветанов


ДЕТАЙЛИ ЗА ПРИКЛЮЧЕНИЕТО:
Влизането в пещера изисква по-различна екипировка от обичайното!

Ще преминавате много кални и мокри участъци, при температура около +10 градуса по Целзий, при влажност доближаваща 95%. Съобразно това, вашите дрехи и обувки ще се замърсят много и могат да се скъсат или повредят. Съобразете дрехите си с това, както и с влажността и температурата. Най-удобната обувка за пещера са гумените ботуши с височина до под коленете. Ако нямате такива, може да дойдете с планински обувки, чиято височина задължително трябва да бъде над глезена и които също ще се замърсят много и могат да се повредят.Трябва да вземете малка (0,5 литра) бутилка с вода, малко, но високо енергийна храна (шоколад, вафли и др. под.), мокри и сухи кърпички. Всичко това трябва да сложите в много малка и компактна раница (или др. под.), която също ще се замърси много и може да се повреди или скъса.

Подгответе предварително пълен комплект резервни дрехи, включително чорапи, обувки и бельо, които да облечете след излизането. Пригответе и големи найлонови пликове, в които да сложите силно замърсените дрехи, както и бутилка вода, която да ви чака пред пещерата, за да се измиете след като излезете.

Ще преминавате някои много тесни участъци, където трябва да спазвате стриктно изискванията и напътствията на водача-спелеолог. Съобразно това, този маршрут не е подходящ за много едри хора и хора с високо наднормено тегло. Моля, да се консултирате с нас на телефон 0877 3000 12 в тази връзка.

Престоят под земята ще бъде в рамките на до 4 часа.

ДЕТАЙЛИ ЗА ТРАНСПОРТ:
Транспортът не е включен в цената на това приключение и не се осигурява от нас. Участниците пътуват с лични автомобили, като е възможно тези, които нямат такива да пътуват с други участници и да делят разходите за гориво. Моля, при резервацията координирайте начина си на пътуване с нас.

ДЕТАЙЛИ ЗА ХРАНЕНЕ: препоръчително е да се носи собствена храна, съобразно описанието по-горе

Подземна магия<br>
ИЗГУБЕНАТА РЕКА - Подземна магия<br>
ИЗГУБЕНАТА РЕКА
  • Подземна магия<br>
ИЗГУБЕНАТА РЕКА - Подземна магия<br>
ИЗГУБЕНАТА РЕКА
  • Подземна магия<br>
ИЗГУБЕНАТА РЕКА - Подземна магия<br>
ИЗГУБЕНАТА РЕКА
  • Подземна магия<br>
ИЗГУБЕНАТА РЕКА - Подземна магия<br>
ИЗГУБЕНАТА РЕКА
  • Подземна магия<br>
ИЗГУБЕНАТА РЕКА - Подземна магия<br>
ИЗГУБЕНАТА РЕКА
  • Подземна магия<br>
ИЗГУБЕНАТА РЕКА - Подземна магия<br>
ИЗГУБЕНАТА РЕКА
  
ДАТА ЦЕНА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ
1 ДЕН
Пътуване до района на пещерата. Възможен е кратък преход, в зависимост от начина на пътуване. Подготовка за влизане. Приключенска програма в пещерата. Излизане и време за преобличане. Отпътуване.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
  
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
 Документ за самоличност.