ПЕШЕХОДНИ
ПРЕХОДИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
И ЗАГАДКИ
КУРС ПО
ОЦЕЛЯВАНЕ
ПОДАРЪЦИ
И АКСЕСОАРИ
Новини arr
22 Април 2019
На 19 април в "Двореца на спорта и културата" във Велико Търново бяха връчени наградите "Чети и пътувай 2019" (http://www.read-travel.eu/? page=novina&lang=bg&novina=741). С удоволствие можем да споделим, че в категорията "Най-интерес...
26 Декември 2018
"Планинария" ще подари лимитирана серия настолни календари на ВИП-клиентите за 2018 година. Дванадесетте подбрани планински пейзажа са предоставени от фотографа Надежда Тонкова. Още красиви природни фотографи от Надя, може да откриете във фей...


ПЕЩЕРНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ

1
ден

Ще ви отведем на уникално приключение в магическия свят на пещерите! Ще влезем под земята за да открием подземна река, която ще бъде нашият път под земята. Следвайки я през виещи се все по-надолу галерии, преминавайки през прагове, малки езерца и скални первази, ще достигнем огромна зала с красиви пещерни образувания!

С цел запазване на крехката екология на подземния свят, "Планинария" ЕООД не разкрива никакви детайли за посещаваните пещери. В подписаният договор, участниците декларират, че по време на престоя си в пещерите, се задължават да не замърсяват и увреждат по какъвто и да е начин техните образувания, флора и фауна.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: професионален планински водач - спелеолог, ползване на осветление и алпийска екипировка - каска, седалка, осигуровки, въжета и др.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: транспорт, храна и всички други, невключени в цената услуги

НАЧИН ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ: Прави се предварителна резервация през сайта или директно на телефон 0877 3000 12.

НАЧИН ЗА ПЛАЩАНЕ: Възможно е ПЛАЩАНЕ на място след резервация.

СРЕЩА НА ГРУПАТА: 9.00 часа на паркинга на магазин „БИЛА“ над метростанция „Люлин“)

ПЛАНИНСКИ ВОДАЧ и СПЕЛЕОЛОГ: Момчил Цветанов

ДЕТАЙЛИ ЗА ТРУДНОСТТА В този маршрут няма преминаване на тесни подземни участъци и позволява през цялото време свободно движение на тялоото. Независимо от това, перестоят в пещерата може да се окаже неподходящ за хора с клаустрофобия.

Ще преминавате някои трудни участъци, където не се изискват специални умения, но се изисква ловкост и стабилност при придвижване. Трябва да спазвате стриктно изискванията и напътствията на водача. Съобразно това, този маршрут не е подходящ за трудно подвижни хора и изисква добро физическо здраве и добра физическа форма. Препоръчваме, преди да вземете решение за включване в маршрута, да се консултирате с нас на телефон 0877 3000 12.

Престоят под земята ще бъде в рамките на до 4-5 часа.

ДЕТАЙЛИ ЗА ТРАНСПОРТ:
Транспортът не е включен в цената на това приключение и не се осигурява от нас. Участниците пътуват с лични автомобили, като е възможно тези, които нямат такива да пътуват с други участници напринципа на споделеното пътуване. Моля, при резервацията координирайте начина си на пътуване с нас.

ДЕТАЙЛИ ЗА ХРАНЕНЕ: препоръчително е да се носи собствена храна, съобразно описанието по-горе

ПЕЩЕРНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ
 - ПЕЩЕРНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ
  • ПЕЩЕРНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ
 - ПЕЩЕРНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ
  • ПЕЩЕРНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ
 - ПЕЩЕРНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ
  • ПЕЩЕРНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ
 - ПЕЩЕРНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ
 

ДАТА ЦЕНА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ
1 ДЕН
Пътуване до района на пещерата. Подготовка и екипиране за проникванев пещерата. Инструктаж за безопасност и опазване на пещерата. Преминаване на маршрута в пещерата и връщане по обратния път. След излизането от пещерата има време за преобличане и отпътуваме към София.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
 
ДЕТАЙЛИ ЗА ЕКИПИРОВКА
 
ДРЕХИ
Влизането в пещера изисква по-различна екипировка от обичайното. Ще преминавате много кални, влажни и мокри участъци, при температура около +8 градуса по Целзий, при влажност доближаваща 95%. Съобразно това, вашите дрехи и обувки ще се намокрят и замърсят много и могат да се скъсат или повредят. Съобразете дрехите си с това, както и с влажността и температурата. Най-удобната обувка за пещера са гумените ботуши с височина до под коленете. Ако нямате такива, може да дойдете с планински обувки, чиято височина задължително трябва да бъде над глезена и които също ще се замърсят много и могат да се повредят.

РАНИЦА, ХРАНА И ВОДА
Трябва да вземете малка (0,5 литра) бутилка с вода, малко, но високо енергийна храна (шоколад, вафли и др. под.), мокри и сухи кърпички. Всичко това трябва да сложите в много малка и компактна раница (или др. под.), която също ще се замърси много и може да се намокри и повреди.

РЕЗЕРВНИ ДРЕХИ
Подгответе предварително пълен комплект резервни дрехи, включително чорапи, обувки и бельо, които да облечете след излизането. Пригответе и големи найлонови пликове, в които да сложите силно замърсените дрехи, както и бутилка вода, която да ви чака пред пещерата, за да се измиете след като излезете.

АЛПИЙСКА ЕКИПИРОВКА
"Планинария" ЕООД осигурява цялата нужна алпийска екипировка за гарантиране безопасността на участниците по времена маршрута.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
 Документ за самоличност.