ДАЛЕЧНИ
ВЪРХОВЕ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ

БЪЛГАРСКИТЕ
ПЛАНИНИ
ТОП-10 НА
БАЛКАНИТЕ
Новини arr
21 Октомври 2020
Тази година отбелязваме есента с нови предложения за нашите клиенти и приятели: лимитирани серии ваучери за приключенски маршрути и за курсове за оцеляване в природата. ВАУЧЕР "ПРИКЛЮЧЕНИЕ" От днес в продажба е есенната ни лимит...
12 Август 2020
В последните години сме свидетели на огромния интерес към планинските преходи. Същевременно, сме свидетели на много случаи, в които туристи надценяват възможностите си, подценяват нуждата от подходяща екипировка и това води до усложнения и оп...


ЗАЛЕЗ ОТ ВРЪХ ЗВЕЗДЕЦ

1
ден
OK


Връх Звездец се издига на билото на Етрополския дял на Стара планина. Името му идва от намиралата се на върха звездовидна турска крепост, която е имала стратегическа охранителна функция. Великият Леонардо да Винчи в своите трудове пише, че това е една от най-оптималните за защита форми на крепост, даваща възможност за кръстосан обстрел от всяка точка.

Целта на нашата разходка, обаче, има далеч по- миролюбиви функции. Освен приятното изкачване, при подходящи условия от склоновете на този изключително панорамен връх има впечатляващ залез над околните планини! При възможност ще снимаме залеза, а маршрутът ще завърши с емоционално нощно слизане от върха! За да бъдат тези емоции приятни, трябва да имате светление за глава (челник) с напълно заредени батерии.


ОБЩ КОЕФИЦИЕНТ НА ТРУДНОСТ НА МАРШРУТА: 7

Коефициент на денивелация: 3 (около 700 м)
Коефициент на преходи: 2.5 (4-5 часа)
Коефициент на терен: 1.5 (комбинация от коларски пътища и равни до стъпаловидни, предимно почвени пътеки)


ВАЖНО: Ако идвате за пръв път с нас и сте с малък опит в пешеходните преходи, препоръчваме да се насочите към маршрут с ОКТ=6

ДЕТАЙЛИ ЗА КОЕФИЦИЕНТИТЕ НА ТРУДНОСТ

Всеки маршрут има три параметъра - денивелация, преход и терен. Всеки от тези параметри има 4- степенна скала на трудност. Сборът от трите коефициента дава ОКТ (общ коефициент на трудност) на маршрута с максимална стойност 12.

1. При маршрути с продължителност повече от един ден, се посочват параметрите за най-тежкия ден от маршрута.
2. Денивелацията се получава, като се съберат положителната и отрицателната денивелация за деня и се разделят на 2.
3. Преходът включва само времето за придвижване на ден - без почивките.

_______________________________________________

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: професионален планински водач

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: транспорт, нощувка, храна и всички други, невключени в цената услуги

НАЧИН ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ: нужна е предварителна резервация през сайта на "Планинария"

НАЧИН ЗА ПЛАЩАНЕ: заплащане на място, в брой, след направена резервация

СРЕЩА НА ГРУПАТА:
- 8.30 часа на бензиностанция ОМВ - бул. Цариградско шосе, до автобусната спирка МБАЛ Света Анна (Окръжна болница) в посока ж.к. Младост

ПЛАНИНСКИ ВОДАЧ: предстои да бъде определен

ДЕТАЙЛИ ЗА ТРАНСПОРТ:
Пътува се с лични автомобили - индивидуално или на принципа на споделеното пътуване. Моля, в резервацията да посочите дали ще пътувате самостоятелно или искате да споделите пътуването с някой от участнците. За детайли може да се свържете нас на 0877 3000 12.

ЗАЛЕЗ ОТ ВРЪХ ЗВЕЗДЕЦ - ЗАЛЕЗ ОТ ВРЪХ ЗВЕЗДЕЦ
  • ЗАЛЕЗ ОТ ВРЪХ ЗВЕЗДЕЦ - ЗАЛЕЗ ОТ ВРЪХ ЗВЕЗДЕЦ
 

ДАТА ЦЕНА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ
21.11.2020 40.00 лв заявки
1 ДЕН
Пътуване до началната точка на прехода. Изкачване на върха по маршрут, минаващ през атрактивни панорамни скали. Вечеря на огън край подслон. Финано изкачване на върха и изпращане на залеза на слънцето от него! Нощен преход - слизане до крайната точка на маршрута.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
ПРЕПОРЪКИ ЗА ЕКИПИРОВКА

1. Планински обувки със стабилна подметка, чиято височина покрива глезена на крака.

2. Подходящи за планински преходи дрехи, съобразени със сезона, условията и надморската височина на прехода (между 1000 и 1655 метра) .

3. Екипировка за дъжд. Ппрепоръчваме горнище и долнище с мембрани (дишашщи водонепропукливи материи).

4. Осветление за глава (челник) с напълно заредени / нови батерии. Независимо, че повечето маршрутии на "Планинария" се провеждат в светлата част на деня, ако по някаква причина групата закъснее, всеки участник, който няма осветление ще занбави допълнително групата, което може да се превърне в проблем. Ето защо, настояваме, да имате такв вид осветление.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
 Документ за самоличност.