ПЕШЕХОДНИ
ПРЕХОДИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
И ЗАГАДКИ
КУРС ПО
ОЦЕЛЯВАНЕ
ПОДАРЪЦИ
И АКСЕСОАРИ
Новини arr
22 Април 2019
На 19 април в "Двореца на спорта и културата" във Велико Търново бяха връчени наградите "Чети и пътувай 2019" (http://www.read-travel.eu/? page=novina&lang=bg&novina=741). С удоволствие можем да споделим, че в категорията "Най-интерес...
26 Декември 2018
"Планинария" ще подари лимитирана серия настолни календари на ВИП-клиентите за 2018 година. Дванадесетте подбрани планински пейзажа са предоставени от фотографа Надежда Тонкова. Още красиви природни фотографи от Надя, може да откриете във фей...


МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ ДО САХАРА

9
дни
АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ: изкачване на най- високият връх в Северна Африка и първенец на Атласките планини - връх Тубкал (4167 м)! Върха е много подходящ за изкачване от хора без опит над 3000 метра височина! За желаещите - изкачване на още четирихилядници - върховете Малък Тубкал (4046 м), Раз (4061 м) и Тимзгида (4089 м).

САХАРА: яздене на камили през пустинята и бивакуване в берберски лагер сред оранжевите дюни!

ПЪТУВАНЕ ПРЕЗ МАРОКО: посещение на каньона Дадес, забележителните водопади Д'Озуд, мароканския Холивуд - Оарзазат и екзотичния град Маракеш с площада Джамаа Ел Фнаа, който е считан за митичния площад от "Приказки от 1001 нощ" на който Шехерезада се е научила да разказва своите истории така завладяващо!

ПЛАНИНСКИ ВОДАЧ: Атанас Стоилов

ТРАНСПОРТ: пътува се със самолет и туристически автобус
ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ: през сайта или директно на телефон 0877 3000 16
ЗАПЛАЩАНЕ: само след подписване на договор

След подаване на заявка за участие, ще получите допълнителна информация за пътуването с всички нужни детайли.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: професионален български планински водач, професионален марокански планински водач, застраховка "Злополука при пътуване в чужбина за 10 000 евро, всички трансфери в Мароко, атракция - яздене на камили в Сахара - Мерцуга, 3 нощувки в хотели (2 в хотели*** и 1 в хотел****), 2 нощувки в берберска къща за гости, 2 нощувки в хижа „Нелтер“, 1 нощувка на бивак в пустинята, вечеря на 03.06.2019 г., закуска, обяд и вечеря на 04, 05 и 06.06.2019 г. закуска и вечеря на 07, 08, 09 и 10.06.2019 г.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: самолетни билети (може да варира в зависимост от момента на закупуването), обяди по време на пътуване в дните 07,08,09 и 10.06.2019 г., разходи от личен характер, бакшиши и др.под.

МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА - МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА
  • МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА - МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА
  • МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА - МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА
  • МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА - МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА
  • МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА - МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА
  • МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА - МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА
  • МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА - МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА
  • МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА - МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА
  • МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА - МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА
  • МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА - МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА
  • МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА - МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА
 
ДАТА ЦЕНА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ
1 ДЕН
Пристигане в Маракеш съобразно полетите. Пътуване до село Имлил, махала Армед в Атласките планини (до 2-3 часа) Пешеходен преход без багаж (20-30 минути) и настаняване в берберска къща за гости на височина 1975 м. Багажът се транспортира с мулета. Вечеря в къщата за гости. Разделяне на багажа на две части – за носене и за пренасяне с мулетата на следващия ден. Нощувка в къщата за гости. Закуската и вечерята са включени в цената. Обядът е на свободна консумация.

2 ДЕН
Закуска в къщата за гости. Натоварване на багажа. Пешеходен преход (4 часа по каменисто-почвена пътека с равномерен наклон) с минимален багаж (бутилка вода, фотоапарат, шоколад или др. под.) от Армед (1750 м) до хижа Нелтер (3160 м) в подножието на връх Тубкал. Багажът се транспортира с мулета. Обяд в хижата. Свободно време – възможност за разходка в района. Вечеря и нощувка в хижата. Закуската, обядът и вечерята са включени в цената.

3 ДЕН
Ранно ставане. Закуска в хижата. Потегляне към върха с минимален багаж. Пешеходен преход (3-4 часа по стръмна, но като цяло с равномерен наклон пътека) от хижа Нелтер (3160 м) до връх Тубкал (4167 м) – първенец на Северна Африка. При възможност ще се изкачи и Малкия Тубкал (около 4060 м). Връщане (около 2,30 – 3,00 часа) до хижа Нелтер. Обяд в хижата. Време за почивка и разпускане. Вечеря и нощувка в хижата. Закуската, обядът и вечерята са включени в цената.

4 ДЕН
Ранно ставане. Закуска в хижата. Потегляне към върховете Раз (4064 м) и Тимзгида (4089 м) с минимален багаж. Пешеходен преход (4 часа по почвено-камениста пътека, на места стръмна, а на места с лек наклон). По маршрута има около 20 метра скалист участък за преодоляване, който не представлява техническа трудност. Изкачването на върховете не е задължително и участниците в този ден могат да почиват в хижата до обяд. Връщане (3 часа) до хижа Нелтер. Обяд в хижата и кратка почивка. Пешеходен преход (3 часа по каменисто-почвена пътека с равномерен наклон) с минимален багаж (бутилка вода, фотоапарат, шоколад или др. под.) от хижа Нелтер (3160 м) до Армед (1750 м) и къщата за гости (1975 м). Свободно време. Вечеря в къщата за гости. Приготвяне на багажа, който на следващата сутрин трябва да се транспортира от Армед до микробуса в Имлил. Нощувка в къщата за гости. Закуската, обядът и вечерята са включени в цената.

5 ДЕН
Закуска в къщата за гости. Транспортиране на багажа с мулета до село Имлил. Пешеходен преход без багаж от около 20 минути до село Имлил, където ни чака транспорта. Отпътуване за прохода Тичка, град Оарзазат и каньона Дадес. Прекосяваме Атласките планини през прохода Тичка (2260 м). Посещаваме забележителната казба Аит Бен Хадду. Посещаваме „мароканския Холивуд“ – град Оарзазат, където можем да обядваме в приятен ресторант на прилични цени в самия център (обяда не е включен в цената и е на свободна консумация). В града има подходящ магазин за хранителни стоки в който можем да си закупим храна. При желание – посещение на Музея на киното в града (входа не е включен в цената – 3-4 евро). Пътуване до каньона Дадес. Настаняване в хотел в самия каньон. Вечеря и нощувка в хотела. Закуската и вечерята са включени в цената. Обядът е на свободна консумация.

6 ДЕН
Закуска в хотела. Отпътуване за Сахара - Ерг Чебби, Мерцуга. Посещение на каньона Тодра. Обяд по пътя – на свободна консумация. Пристигане в Мерцуга - приказно море от оранжеви пясъци и високи до няколкостотин метра дюни! Кратка почивка с плувен басейн в Казба Тимбокту. Взимане на нужния багаж за пустинята. Останалия багаж остава на съхранение. Яхваме камилите и потегляме (до около 2 часа езда) през пустинята. Не са нужни умения за яздене! Настаняване в берберски бивак в пустинята. Възможност за изпращане на залеза от върха на някоя дюна. Вечеря и нощувка в лагера. Закуската и вечерята са включени в цената. Обядът е на свободна консумация.

7 ДЕН
За желаещите - ранно ставане, изкачване на най- високата (близо 300-метрова дюна) и посрещане на изгрева от нея. Преход по почти еднокилометровия ръб на дюната с приказни пейзажи към Сахара! Среща с камилите в подножието на дюната. Яхваме ги и яздим (около 1 час) до Казба Тимбокту. Закуска в Казба Тимбокту. Отпътуване с транспорта през прохода Зиз (прохода на Легионерите) до град Миделт. Настаняване в хотел 4*. Вечеря и нощувка в хотела. Закуската и вечерята са включени в цената. Обядът е на свободна консумация по път.

8 ДЕН
Закуска в хотела. Отпътуване с микробуса за Маракеш - града от "Хиляда и една нощи". Трансфер и настаняване в хотел. Вечеря в хотела. Възможност за вечерно разглеждане на Маракеш. Нощувка в хотела. Закуската и вечерята са включени в цената. Обядът е на свободна консумация по път.

9 ДЕН
Трансфер до летище Маракеш Менара. Пътуване до България в зависимост от полетите.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
 Валиден международен паспорт.