ПЕШЕХОДНИ
ПРЕХОДИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
И ЗАГАДКИ
КУРС ПО
ОЦЕЛЯВАНЕ
ПОДАРЪЦИ
И АКСЕСОАРИ
Новини arr
14 Септември 2018
От 15 септември 2018 година всички лица до 18 години ще идват безплатно на екскурзиите на "Планинария, които са подходящи за деца. Това решение е част от политиката на фирмата родителите да прекарват повече време с децата си и то сред природата...
10 Септември 2018
На връх Голямо Градище (първенец в българската част на Странджа), планинският водач и управител на "Планинария" Момчил Цветанов връчи почетната стоманена плочка на "Клуб 39" на Боряна Тодорова - първата жена, изкачила 39-те планини на България!...


МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ ДО САХАРА

9
дни
АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ: изкачване на най- високият връх в Северна Африка и първенец на Атласките планини - връх Тубкал (4167 м)! Върха е много подходящ за изкачване от хора без опит над 3000 метра височина! За желаещите - изкачване на още четирихилядници - върховете Малък Тубкал (4046 м), Раз (4061 м) и Тимзгида (4089 м).

САХАРА: яздене на камили през пустинята и бивакуване в берберски лагер сред оранжевите дюни!

ПЪТУВАНЕ ПРЕЗ МАРОКО: посещение на каньона Дадес, забележителните водопади Д'Озуд, мароканския Холивуд - Оарзазат и екзотичния град Маракеш с площада Джамаа Ел Фнаа, който е считан за митичния площад от "Приказки от 1001 нощ" на който Шехерезада се е научила да разказва своите истории така завладяващо!
ПЛАНИНСКИ ВОДАЧ: Момчил Цветанов

ТРАНСПОРТ: пътува се със самолет и туристически автобус
ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ: през сайта или директно на телефон 0877 3000 12
ЗАПЛАЩАНЕ: само след подписване на договор

След подаване на заявка за участие, ще получите допълнителна информация за пътуването с всички нужни детайли.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: професионален български планински водач, професионален марокански планински водач, застраховка "Злополука при пътуване в чужбина за 10 000 евро, всички трансфери в Мароко, атракция - яздене на камили в Сахара - Мерцуга, 3 нощувки в хотели (2 в хотели*** и 1 в хотел****), 2 нощувки в берберска къща за гости, 2 нощувки в хижа „Нелтер“, 1 нощувка на бивак в пустинята, вечеря на 22.06.2018 г., закуска, обяд и вечеря на 23, 24 и 25.06.2018 г. закуска и вечеря на 26, 27, 28, 29.06.2018 г.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: самолетни билети (може да варира в зависимост от момента на закупуването), обяди по време на пътуване в дните 26,27,28 и 29.06.2018 г., разходи от личен характер, бакшиши и др.под.

МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА - МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА
  • МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА - МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА
  • МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА - МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА
  • МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА - МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА
  • МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА - МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА
  • МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА - МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА
  • МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА - МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА
  • МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА - МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА
  • МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА - МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА
  • МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА - МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА
  • МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА - МАРОКО: ОТ АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ 
ДО САХАРА
 
ДАТА ЦЕНА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ
1 ДЕН
Пристигане в Маракеш съобразно полетите. Пътуване до село Имлил, махала Армед в Атласките планини (до 2-3 часа) Пешеходен преход без багаж (20-30 минути) и настаняване в берберска къща за гости на височина 1975 м. Багажът се транспортира с мулета. Вечеря в къщата за гости. Разделяне на багажа на две части – за носене и за пренасяне с мулетата на следващия ден. Нощувка в къщата за гости. Закуската и вечерята са включени в цената. Обядът е на свободна консумация.

2 ДЕН
Закуска в къщата за гости. Натоварване на багажа. Пешеходен преход (4 часа по каменисто-почвена пътека с равномерен наклон) с минимален багаж (бутилка вода, фотоапарат, шоколад или др. под.) от Армед (1750 м) до хижа Нелтер (3160 м) в подножието на връх Тубкал. Багажът се транспортира с мулета. Обяд в хижата. Свободно време – възможност за разходка в района. Вечеря и нощувка в хижата. Закуската, обядът и вечерята са включени в цената.

3 ДЕН
Ранно ставане. Закуска в хижата. Потегляне към върха с минимален багаж. Пешеходен преход (3-4 часа по стръмна, но като цяло с равномерен наклон пътека) от хижа Нелтер (3160 м) до връх Тубкал (4167 м) – първенец на Северна Африка. При възможност ще се изкачи и Малкия Тубкал (около 4060 м). Връщане (около 2,30 – 3,00 часа) до хижа Нелтер. Обяд в хижата. Време за почивка и разпускане. Вечеря и нощувка в хижата. Закуската, обядът и вечерята са включени в цената.

4 ДЕН
Ранно ставане. Закуска в хижата. Потегляне към върховете Раз (4064 м) и Тимзгида (4089 м) с минимален багаж. Пешеходен преход (4 часа по почвено-камениста пътека, на места стръмна, а на места с лек наклон). По маршрута има около 20 метра скалист участък за преодоляване, който не представлява техническа трудност. Изкачването на върховете не е задължително и участниците в този ден могат да почиват в хижата до обяд. Връщане (3 часа) до хижа Нелтер. Обяд в хижата и кратка почивка. Пешеходен преход (3 часа по каменисто-почвена пътека с равномерен наклон) с минимален багаж (бутилка вода, фотоапарат, шоколад или др. под.) от хижа Нелтер (3160 м) до Армед (1750 м) и къщата за гости (1975 м). Свободно време. Вечеря в къщата за гости. Приготвяне на багажа, който на следващата сутрин трябва да се транспортира от Армед до микробуса в Имлил. Нощувка в къщата за гости. Закуската, обядът и вечерята са включени в цената.

5 ДЕН
Закуска в къщата за гости. Транспортиране на багажа с мулета до село Имлил. Пешеходен преход без багаж от около 20 минути до село Имлил, където ни чака микробус. Отпътуване за прохода Тичка, град Оарзазат и каньона Дадес. Прекосяваме Атласките планини през прохода Тичка (2260 м). Посещаваме забележителната казба Аит Бен Хадду. Посещаваме „мароканския Холивуд“ – град Оарзазат, където можем да обядваме в приятен ресторант на прилични цени в самия център (обяда не е включен в цената и е на свободна консумация). В града има подходящ магазин за хранителни стоки в който можем да си закупим храна. При желание – посещение на Музея на киното в града (входа не е включен в цената – 3-4 евро). Пътуване до каньона Дадес. Настаняване в хотел в самия каньон. Вечеря и нощувка в хотела. Закуската и вечерята са включени в цената. Обядът е на свободна консумация.

6 ДЕН
Закуска в хотела. Отпътуване за Сахара - Ерг Чебби, Мерцуга. Посещение на каньона Тодра. Обяд по пътя – на свободна консумация. Пристигане в Мерцуга - приказно море от оранжеви пясъци и високи до няколкостотин метра дюни! Кратка почивка с плувен басейн в Казба Тимбокту. Взимане на нужния багаж за пустинята. Останалия багаж остава на съхранение. Яхваме камилите и потегляме (до около 1 час езда) през пустинята. Не са нужни умения за яздене! Настаняване в берберски бивак в пустинята. Възможност за изпращане на залеза от върха на някоя дюна. Вечеря и нощувка в лагера. Закуската и вечерята са включени в цената. Обядът е на свободна консумация.

7 ДЕН
Яхваме камилите и яздим (до около 1 час) до Казба Тимбокту. Закуска в Казба Тимбокту. Отпътуване с микробуса за прохода Зиз. Отиваме на гости на типично мароканско семейство с малко село с оазис край река. Ще ни разведат из оазиса и можем да обядваме при семейството (цената е около 8-10 евро на човек, а обяда е много добър – всички хора от предишните групи бяха много доволни). Пътуване през прохода на Легионерите до град Миделт. Настаняване в хотел 4*. Вечеря и нощувка в хотела. Закуската и вечерята са включени в цената. Обядът е на свободна консумация.

8 ДЕН
Закуска в хотела. Отпътуване с микробуса за водопадите Д‘Озуд. Обяд по пътя или в района на водопадите – на свободна консумация. Време за разглеждане на водопадите. Отпътуване за Маракеш. Трансфер и настаняване в хотел 4*. Вечеря в хотела. Възможност за вечерно разглеждане на Маракеш. Нощувка в хотела. Закуската и вечерята са включени в цената. Обядът е на свободна консумация.

9 ДЕН
Трансфер до летище Маракеш Менара. Пътуване до България в зависимост от полетите.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
 Валиден международен паспорт.