ДАЛЕЧНИ
ВЪРХОВЕ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ

БЪЛГАРСКИТЕ
ПЛАНИНИ
ТОП-10 НА
БАЛКАНИТЕ
"Клуб 39" става отворен за всеки планинар
Още от самото си създаване през 2012 година, "Планинария" инициира изкачването на 39-те български планини. Организирахме маршрути до всяка от планините. Изработихме стилизирани графични печати за всеки от най-високите им върхове и отпечатахме книжката "Планински колекции" в която нашите клиенти да поставят печати на изкачените върхове. Тези, които достигнеха заветната цел да стъпят на върха на 39-те планини, обединихме в символичната общност "Клуб 39".

След години на засилен интерес от страна на масовия турист към най-популярните места за пешеходен туризъм като върховете Мусала, Черни връх, Мальовица, Вихрен, Ботев и Седемте езера сме свидетели на интерес към непознатите български планини. Голям принос за това има излязлата от печат през 2012 година и многократно преиздавана книга "Българските планини", чийто автор е нашият планински водач Момчил Цветанов.

Нашият екип се радва искрено на големия интерес към българските планини и с удоволствие ви съобщаваме решението на "Планинария" ЕООД, че от 15 януари 2022 година членуването в "Клуб 39" става достъпно за всеки планинар, поставил си за цел да изкачи българските планини. Членовете на клуба ще получават перидично информация за българските планини и дейността на "Планинария" ЕООД свързана с тях. Тези, които изкачат 39-те планини се вписват в почетния списък на "Клуб 39" и могат да поръчат специална възпоменателна плочка със своето име и уникален номер.

На страницата ни, в меню "Клуб 39" може да видите първите членове на клуба, които са изкачили 39-те планини, както и детайли как да станете член на клуба.