ПЕШЕХОДНИ
ПРЕХОДИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
И ЗАГАДКИ
КУРС ПО
ОЦЕЛЯВАНЕ
ПОДАРЪЦИ
И АКСЕСОАРИ
Новини arr
05 Декември 2018
Какъв по-хубав новогодишен подарък от едно приключение Традиционно преди всяка Коледа и Нова година „Планинария“ Ви дава изключителната възможност да направите подарък на близките си на преференциални цени. От 6 до 28 декември 2018 г...
18 Октомври 2018
Всеки, който е харесал фейсбук страницата на „Планинария“, може да закупи до 20 часа на 27 октомври 2018 г.. талон за двудневен курс по оцеляване в природата на цена от 78 лв. Талонът може да се използва от вас или да бъде подарък за ваш прия...


Магията на природата
Водопадите на България<br>
ВРАЧАНСКА СКАКЛЯ и ШОПКАТА

Водопадите на България
ВРАЧАНСКА СКАКЛЯ и ШОПКАТА

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 35 лвАтрактивен маршрут за посещение на два от най- високите водопади на България, които потичат периодично през годината, а именно сега е момента!

Врачанска скакля е неофициалният "шампион" сред водопадите, с много противоречиви данни за височината си. Според едни той е висок 103 метра, а според други надминава дори Райското пръскало, достигайки 141 метра. Само фактът, че протича периодично през годината го отстранява от "класацията". Колкото и да е точната височина, малко са водопадите у нас, надминаващи височина от 100 метра, а красотата на Врачанска скакля е безспорна!

Шопката се крие сред скалистите долове на Врачански Балкан. Висок е 77 метра, а трудната му достъпност е още една причина да го посетим! Протича много рядко и точно сега е моментът, в който можем да му се насладим!
Природни загадки<br>
ПЛАНИНСКИ КАКТУСИ и ОРХИДЕИ

Природни загадки
ПЛАНИНСКИ КАКТУСИ и ОРХИДЕИ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 20 лвПЛАНИНСКИ ВОДАЧ: Диляна Христова

ТРАНСПОРТ: пътува се с градски транспорт или при желание с личен автомобил(виж детайлите)
ЗАПЛАЩАНЕ: заплащане на място в брой
ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ: през сайта или на телефон 0877 3000 12


През юни уникалните кактуси на Лозенска планина цъфтят в изумителни жълти, и розови цветове! Открити са случайно преди десетина години от парапланеристът Васил Белчински от село Герман, който търсел място за старт с парапланера си над Панчаревското езеро.

Навътре в планината са скрити не по-малко интересните и красиви диви перуники! Ще навлезем в много рядко посещаван район, за да ги видим.

В екскурзия като тази, няма как да не Ви предложим и изкачване на панорамен връх. Неговото име е Бачун, разположен е на самото планинско било и от него се разкрива обширна панорама към язовир Искър и Рила планина!
Природни загадки<br>
ПЯСЪЧНИТЕ КАНЬОНИ НА МЕЛНИК

Природни загадки
ПЯСЪЧНИТЕ КАНЬОНИ НА МЕЛНИК

2
дни
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 40 лвИМА СВОБОДНИ МЕСТА

В района на Мелник се издигат едни от най- респектиращите пясъчни образувания у нас. Единственият начин да се докоснем истински до тях е да се гмурнем в пясъчните долини около най-малкия град в България! Специалният маршрут за снимки е направен за ценители на природата и любители на маршрути извън туристическите пътеки!

Природни загадки<br>
СКАЛНИТЕ ПИРАМИДИ НА АСАРО

Природни загадки
СКАЛНИТЕ ПИРАМИДИ НА АСАРО

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 40 лв

ИМА СВОБОДНИ МЕСТА

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ: През сайта или на телефон 0877 3000 12.
Възможно е заплащане на място след заявка.

ПЛАНИНСКИ ВОДАЧ: Момчил Цветанов

Сред склоновете на неизвестният планински дял Разметаница (част от Конявска планина) се крият атрактивни скални пирамиди, изваяни в оранжево- жълтите пясъчници на древно море. Най- високата скална група достига 16 метра височина - повече от 5-етажна сграда! Планинският водач ще ви запознае с тяхното образуване, както и с интересната география на района.

В допълнение - панорамния връх Бобошевски Руен и пещерата на Иван Рилски край село Скрино.
Природни загадки
<br>
ИЗЧЕЗВАЩИТЕ ДОЛИНИ НА 
ПОНОР

Природни загадки
ИЗЧЕЗВАЩИТЕ ДОЛИНИ НА ПОНОР

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 50 лвИМА СВОБОДНИ МЕСТА

ТРАНСПОРТ: пътува се с туристически автобус
ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ: През сайта или на телефон 0877 3000 12.
ЗАПЛАЩАНЕ: възможно е заплащане на място след заявка за участие
ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ: през сайта или на телефон 0877 3000 12

Всеки планинар знае правилото, че при изгубване трябва да следва река или поток, за да стигне до цивилизацията. Всеки човек, обаче знае, че всяко правило си има изключение...

Пригответе се за Изчезващите долини на Понор - една уникална загадка...! На пръв поглед в този лек и приятен маршрут няма нищо необичайно. Пред нас се разстила тревисто море от алпийски поляни и зелени гори. Сред тревистите долини текат спокойни реки, които... изчезват. И реките и долините!

Не е лесно човек да си представи как там, където би следвало да продължи долината се издига стръмен склон, а водите на реката изведнъж пропадат под земята в зейнало скално гърло!

Отговорът се крие дълбоко под земята. Варовиковите пластове на Понор са притиснати плътно до магмените склонове на дела Козница, образувайки истински лабиринт от изчезващи долини и реки! Именно те са главната цел на нашия маршрут. За да допълним магията на това място, ще ви отведем в район, където могат да се видят истински вкаменелости на десетки милиони години, от времето, когато този район е бил дъно на море! По пътя ще изкачим и най-високия връх - Равно буче (1499 м).