ПЕШЕХОДНИ
ПРЕХОДИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
И ЗАГАДКИ
КУРС ПО
ОЦЕЛЯВАНЕ
ПОДАРЪЦИ
И АКСЕСОАРИ
Новини arr
10 Август 2017
Издателство "Домино" представи на пазара книга с подбрани маршрути, подходящи за семеен туризъм. Автор на книгата е нашият планински водач и инструктор по оцеляване Момчил Цветанов. Това е втората негова книга, след изключително успешна...
12 Юли 2017
С огромно удоволствие екипът на "Планинария" честити на Александър Янакиев изкачването на всичките 39 български планини! Сашо е вторият поред наш клиент, който достига заветната цифра. Изкачването на толкова много планини е едно незабравимо пътешествие...


Планини и легенди
Планини и легенди<br>
РАВУЛЯ

Планини и легенди
РАВУЛЯ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 40 лвПЛАНИНСКИ ВОДАЧ: Атанас Стоилов

ТРАНСПОРТ: пътува се с много удобен обществен транспорт
ЗАПЛАЩАНЕ: възможно е плащане на място след заявка за участие
ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ: през сайта или на телефон 0877 3000 12

Далечните южни части на Лозенска планина са обвити в тайнственост и противоречиви легенди. Скоростно строени крепости, прииждащи орди на невидим враг, предателства и скрити съкровища... Всичко, което може да плени въображението на един пътешественик!

Ще се насочим към един непосещаван от туристи връх, до който няма маркировки и пътеки. На него ни очакват иманярски ровове и зидовете на загадъчна крепост и завладяваща панорама към Рила планина!
Планини и легенди<br>
СЕРСЕМ КАЛЕ

Планини и легенди
СЕРСЕМ КАЛЕ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 50 лв


Върху непристъпен полуостров с отвесни скали се издига загадъчната средновековна крепост Серсем кале. Нейното минало тъне в легенди за героични битки и почти мистични подвизи!

Няколко километров пешеходен преход в дела Еледжик ни отвежда към долината, където е крепостта. Тук ще бъде нашата обедна почивка. Ще се разходим сред разрушените постройки, ще надникнем от непристъпните стени за да потърсим поредната причина да се гордеем със своето минало!

Спускаме се директно по скалистите склонове и поемаме по буйната и дива река, за да усетим още повече абсурдността на мястото, където е изградена крепостта!
Планини и легенди<br>
ГЪРЛО и ГОРЯЩИТЕ СКАЛИ

Планини и легенди
ГЪРЛО и ГОРЯЩИТЕ СКАЛИ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 50 лвОт най-древни времена до днес, малко познатата Вискяр е привличала вниманието на пътешественици, завоеватели и любители на загадки. Може би най- голямата от тях е куполният храм-кладенец край село Гърло, който е единствен по рода си на Балканите и в Източна Европа! Ще се впуснем по следите на легендите за горящи скали и чудодейни извори, заради които до тук са идвали римски императори! Лек и приятен преход по планинското било ще ни отведе до панорамната кота на връх Мечи камък, а скалистия връх Петлички камък, скрил древна крепост ще разчупи меките форми на планината! По-смелите ще имат възможност да опитат изкачване по самия скалист ръб!