ДАЛЕЧНИ
ВЪРХОВЕ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ

БЪЛГАРСКИТЕ
ПЛАНИНИ
ТОП-10 НА
БАЛКАНИТЕ
НА СЕВЕР ОТ КОМ<br>
експедиционен маршрут

НА СЕВЕР ОТ КОМ
експедиционен маршрут

2
дни
OK
ДАТА: 03.08.2024

ЦЕНА: 240 лв

ОСТАВАТ 3 СВОБОДНИ МЕСТА

Експедиционен маршрут по билото на Стара планина на север от връх Ком. Бивакуваме на самото планинско било със свръх-олекотени експедиционни подслони (само 450 грама). Бивакуването дава възможност да изпратим залеза и да посрещнем изгрева от най-високата точка в района и да се насладим на безкрайните панорами.
ЖЪЛТАТА РЕКА<br>
експедиционен маршрут

ЖЪЛТАТА РЕКА
експедиционен маршрут

2
дни
ДАТА: 09.11.2024

ЦЕНА: 260 лв



На границата на Западните и Източните Родопи, зеленото море от върхове крие огромни речни долини. Поради бурния характер на прииждащите води, широчината на речното корито на много места достига над 200 метра, а пътища и пътеки няма. Няколкото махали, разположени в близост до тези реки отдавна са потънали в забрава и в прегръдките на увивни растения. Като изключим тези бледи спомени от миналото – по реката сме сами. Приключението си заслужава, защото пътуването през подобни диви места е уникално и неповторимо.

Ще изкачваме обзорни скали и върхове. Ще следваме самата река, ще бивакуваме на малка полянка, разположена върху издигащи се над реката скали. Ще се наслаждаваме на звездното небе край лагерния огън и на сутрешното кафе или билков чай при изгрева на слънцето.
Новини arr
25 Юли 2024
Днес екип на проекта за измерване на водопадите в България направи проучване и измерване на един малък, но изключително интересен водопад в Земенския пролом. Водопадът е от бигорен тип с много добре оформен шлейф. При бигорните водопади с ...
22 Юли 2024
Бела река се всича в скалистия район на Соколова скала, разположена високо над селата Любовка и Сугарево в Пирин планина и оформя красиво и трудно достъпно ждрело. На 21 юли 2024 г, като част от проекта за измерване на водопадите в България...