ДАЛЕЧНИ
ВЪРХОВЕ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ

БЪЛГАРСКИТЕ
ПЛАНИНИ
ТОП-10 НА
БАЛКАНИТЕ
Новини arr
13 Май 2024
Проектът за измерване на водопадите в България стартира! Днес първият екип започва измерването на водопадите "Бовска скакля" и "Под камико". Ще ви държим в течение за резултатите!
13 Май 2024
Първите резултати от стартиралият проект за измерване на водопадите в България са налице. След прецизно геодезическо измерване екипът обявява, че Добре познатият на планинарите водопад Бовска скакля е висок точно 87.8 метра. След допълнител...


Експедиционни маршрути
ЖЪЛТАТА РЕКА<br>
експедиционен маршрут

ЖЪЛТАТА РЕКА
експедиционен маршрут

2
дни
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 280 лв

ЗА МАРШРУТА НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА

На границата на Западните и Източните Родопи, зеленото море от върхове крие огромни речни долини. Поради бурния характер на прииждащите води, широчината на речното корито на много места достига над 200 метра, а пътища и пътеки няма. Няколкото махали, разположени в близост до тези реки отдавна са потънали в забрава и в прегръдките на увивни растения. Като изключим тези бледи спомени от миналото – по реката сме сами. Приключението си заслужава, защото пътуването през подобни диви места е уникално и неповторимо.

Ще изкачваме обзорни скали и върхове. Ще газим в плитките води на реката, ще бивакуваме край някой изумруден планински вир (носете бански) и ще се наслаждаваме на звездното небе край лагерния огън.
НА СЕВЕР ОТ КОМ<br>
експедиционен маршрут

НА СЕВЕР ОТ КОМ
експедиционен маршрут

2
дни
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 80 лв

НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА

Експедиционен маршрут по билото на Стара планина на север от връх Ком. Бивакуваме до самото планинско било с олекотени експедиционни подслони. Бивакуването дава възможност да изпратим залеза и да посрещнем изгрева от самото планинско било.
ИЗГРЕВ ОТ РИШ<br>
Експедиционен маршрут

ИЗГРЕВ ОТ РИШ
Експедиционен маршрут

2
дни
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 80 лв

ОСТАВАТ ТРИ СВОБОДНИ МЕСТА

Поемаме към обзорните била на връх Риш в Конявска планина. Тя е една от най-големите планини в областта Краище и се характеризира с голямо разнообразие на природни дадености в различните планински дялове. В този маршрут се насочваме към Ришкия дял, който комбинира оголените обзорни била с прорязаните в техните склонове карстови долове.

Естествено, ще се насладим и на двете. Изкачваме се от дъното на живописният Земенски пролом през диви терени и интересни места, за да достигнем оголените била в най-високата част на планината. Лагерът ни ще бъде непосредствено под самото било, за да можем да се насладим както на залеза, така и на изгрева от самия връх.

Комфортът на бивакуването е гарантиран от разработваните и усъвършенствани вече близо три години от нас свръх леки експедиционни подслони, които са базирани върху хамак и представляват свръх лек, индивидуален, комфортен подслон за всеки участник, гарантиращ пълна независимост от природните условия.

Един от най-важните и проблемни ресурси в карстовите райони, за който повечето планинари не подозират е водата. Това е така не само заради ограниченото и наличие във височина, но заради по-лесната възможност за замърсяване през милионите карстови пукнатини. Гарантирали сме пълна безопасност за нашите клиенти с високотехнологична помпа, която пречиства водата с поредица от филтри и обратна осмоза до 0.0001 микрон. Тази система ни прави напълно независими от условията и дава възможност да се насладим на приключението на всяко място в природата.

На втория ден ни очаква истинско приключение, комбинирано с атрактивни скални форми. Спускаме се по каньоновидната долина на Шегава, чието дъно е прекъсвано на места от отвесни скални прагове, които ще трябва да преодолеем, а на други ще се спуснем по каменни улеи, за да излезем от прегръдката на планината.
_______________________________________________
КАНЬОНЪТ НА ГРАДЕЧКА<br>
експедиционен маршрут

КАНЬОНЪТ НА ГРАДЕЧКА
експедиционен маршрут

2
дни
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 80 лв

Изкачване до панорамната площадка на върха на 150- метрова отвесна скала. Спускане по живописна каньоновидна долината. Бивак под звездите на уютно място в долината, с лагерен огън и много настроение! Истинско приключение, което е по вкуса на всеки планинар!
ДОЛИНАТА НА РЪЧЕНЕ<br>
експедиционен маршрут

ДОЛИНАТА НА РЪЧЕНЕ
експедиционен маршрут

2
дни
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 80 лв

Една от най-характерните представи за „експедиция“ включва пътешественици, провираще се през джунглоподобна растителност и нагазили до кръста в мътни реки, над които се издигат причудливи скални творения. Задължително трябва да има изгубени съкровища, вкаменелости на стотици милиони години, загадъчни и страховити места...

Всичко това съществува на едно място в България. Последвайте ни в двудневното приключение за преминаване на долината на река Ръчене и всичко, което сте видели в любимите си приключенски филми ще оживее пред очите ви! Пренощуването е на много специално място, а цялата екипировка, която е нужна за него тежи 740 грама. Легендите ще оживеят край лагерния огън, а финалът на групата мокри и мръсни пътешественици ще е пред озадачените погледи на посетителите на туристическа забележителност.