ДАЛЕЧНИ
ВЪРХОВЕ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ

БЪЛГАРСКИТЕ
ПЛАНИНИ
ТОП-10 НА
БАЛКАНИТЕ
Новини arr
06 Юли 2024
Проектът за измерване на българските водопади добави поредният "трофей" към колекцията от прецизни измервания. Водопадът край родопското село Безводно, носещ същото име показа височина от 56.9 м.
18 Юни 2024
Поредният водопад от проекта за водопадите в България беше измерен днес. Намиращ се на територията на Земенска планина, в близост до едноименното село, той е посещаван редовно от туристи. Досегашните данни за височината ми се колебаеха ме...


Експедиционни маршрути
ЖЪЛТАТА РЕКА<br>
експедиционен маршрут

ЖЪЛТАТА РЕКА
експедиционен маршрут

2
дни
ДАТА: 09.11.2024

ЦЕНА: 260 лвНа границата на Западните и Източните Родопи, зеленото море от върхове крие огромни речни долини. Поради бурния характер на прииждащите води, широчината на речното корито на много места достига над 200 метра, а пътища и пътеки няма. Няколкото махали, разположени в близост до тези реки отдавна са потънали в забрава и в прегръдките на увивни растения. Като изключим тези бледи спомени от миналото – по реката сме сами. Приключението си заслужава, защото пътуването през подобни диви места е уникално и неповторимо.

Ще изкачваме обзорни скали и върхове. Ще следваме самата река, ще бивакуваме на малка полянка, разположена върху издигащи се над реката скали. Ще се наслаждаваме на звездното небе край лагерния огън и на сутрешното кафе или билков чай при изгрева на слънцето.
НА СЕВЕР ОТ КОМ<br>
експедиционен маршрут

НА СЕВЕР ОТ КОМ
експедиционен маршрут

2
дни
OK
ДАТА: 03.08.2024

ЦЕНА: 240 лв

ОСТАВАТ 3 СВОБОДНИ МЕСТА

Експедиционен маршрут по билото на Стара планина на север от връх Ком. Бивакуваме на самото планинско било със свръх-олекотени експедиционни подслони (само 450 грама). Бивакуването дава възможност да изпратим залеза и да посрещнем изгрева от най-високата точка в района и да се насладим на безкрайните панорами.
ИЗГРЕВ ОТ РИШ<br>
Експедиционен маршрут

ИЗГРЕВ ОТ РИШ
Експедиционен маршрут

2
дни
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 80 лв

ОСТАВАТ ТРИ СВОБОДНИ МЕСТА

Поемаме към обзорните била на връх Риш в Конявска планина. Тя е една от най-големите планини в областта Краище и се характеризира с голямо разнообразие на природни дадености в различните планински дялове. В този маршрут се насочваме към Ришкия дял, който комбинира оголените обзорни била с прорязаните в техните склонове карстови долове.

Естествено, ще се насладим и на двете. Изкачваме се от дъното на живописният Земенски пролом през диви терени и интересни места, за да достигнем оголените била в най-високата част на планината. Лагерът ни ще бъде непосредствено под самото било, за да можем да се насладим както на залеза, така и на изгрева от самия връх.

Комфортът на бивакуването е гарантиран от разработваните и усъвършенствани вече близо три години от нас свръх леки експедиционни подслони, които са базирани върху хамак и представляват свръх лек, индивидуален, комфортен подслон за всеки участник, гарантиращ пълна независимост от природните условия.

Един от най-важните и проблемни ресурси в карстовите райони, за който повечето планинари не подозират е водата. Това е така не само заради ограниченото и наличие във височина, но заради по-лесната възможност за замърсяване през милионите карстови пукнатини. Гарантирали сме пълна безопасност за нашите клиенти с високотехнологична помпа, която пречиства водата с поредица от филтри и обратна осмоза до 0.0001 микрон. Тази система ни прави напълно независими от условията и дава възможност да се насладим на приключението на всяко място в природата.

На втория ден ни очаква истинско приключение, комбинирано с атрактивни скални форми. Спускаме се по каньоновидната долина на Шегава, чието дъно е прекъсвано на места от отвесни скални прагове, които ще трябва да преодолеем, а на други ще се спуснем по каменни улеи, за да излезем от прегръдката на планината.
_______________________________________________
КАНЬОНЪТ НА ГРАДЕЧКА<br>
експедиционен маршрут

КАНЬОНЪТ НА ГРАДЕЧКА
експедиционен маршрут

2
дни
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 80 лв

Изкачване до панорамната площадка на върха на 150- метрова отвесна скала. Спускане по живописна каньоновидна долината. Бивак под звездите на уютно място в долината, с лагерен огън и много настроение! Истинско приключение, което е по вкуса на всеки планинар!
ДОЛИНАТА НА РЪЧЕНЕ<br>
експедиционен маршрут

ДОЛИНАТА НА РЪЧЕНЕ
експедиционен маршрут

2
дни
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 80 лв

Една от най-характерните представи за „експедиция“ включва пътешественици, провираще се през джунглоподобна растителност и нагазили до кръста в мътни реки, над които се издигат причудливи скални творения. Задължително трябва да има изгубени съкровища, вкаменелости на стотици милиони години, загадъчни и страховити места...

Всичко това съществува на едно място в България. Последвайте ни в двудневното приключение за преминаване на долината на река Ръчене и всичко, което сте видели в любимите си приключенски филми ще оживее пред очите ви! Пренощуването е на много специално място, а цялата екипировка, която е нужна за него тежи 740 грама. Легендите ще оживеят край лагерния огън, а финалът на групата мокри и мръсни пътешественици ще е пред озадачените погледи на посетителите на туристическа забележителност.