ДАЛЕЧНИ
ВЪРХОВЕ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ

БЪЛГАРСКИТЕ
ПЛАНИНИ
ТОП-10 НА
БАЛКАНИТЕ
ПЛАНИНАРИ ОЦЕЛЯХА В ЗАСНЕЖЕНИ ИГЛОЛИСТНИ ГОРИ
ПЛАНИНАРИ ОЦЕЛЯХА В ЗАСНЕЖЕНИ 
ИГЛОЛИСТНИ ГОРИ
Оцеляване в заснежени иглолистни гори през зимата се разигра като симулация този уикенд. Група от девет планинари прекара мразовита нощ в собственоръчно изградени подслони от клони и сняг. Симулирайки изгубване в иглолистния пояс, планинарите изградиха два подслона единствено от паднали сухи дървета и сняг. Температурата през нощта достигна минус 4 градуса, а в подслоните беше малко над нулата.

"Планинария" стартира курс по оцеляване от 23 ноември 2013 г. и разиграната ситуация беше част от него. Целта на курса е да се дадат някои допълнителни познания, които биха помогнали при овладяване на екстремни ситуации в българските планини. Разделен на четири модула, съобразно четирите терена в които можем да попаднем - иглолистни и широколистни гори, алпийски пояс и карстов район, курса продължава четири уикенда.

Оцеляването продължава през февруари 2014 година, когато курсът ще се проведе отново. Желаещите да се включат трябва да побързат, защото местата са почти изчерпани! Повече информация може да получите на сайта на "Планинаиря".