ДАЛЕЧНИ
ВЪРХОВЕ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ

БЪЛГАРСКИТЕ
ПЛАНИНИ
ТОП-10 НА
БАЛКАНИТЕ
120 КИЛОМЕТРА ПО ВОДОДЕЛНОТО БИЛО В РИЛА
120 КИЛОМЕТРА ПО ВОДОДЕЛНОТО 
БИЛО В РИЛА
Този понеделник (21 юли) група на "Планинария" поема по дългия маршрут на Вододелното било в Рила планина! За шест дена, участниците в амбициозния преход трябва да преминат 120 километра по билото, разделящо водите на Черно и Бяло море. Транспортът ще остави групата на Клисурската седловина, свързваща ниската планина Верила с Лакатишка Рила. Оттам, минавайки над Седемте езера, по Мальовишкото било, върховете над Рибни езера, по Мусаленския траверс и преминавайки покрай курорта Боровец, планинарите трябва да достигнат Гуцалския проход, където отново ще ги чака транспорта.

Досега вододелното било е преминато в планините Кървав камък, Еловишка, Ерулска, Завалска, Люлин и Верила, както и първия етап от билото в Стара планина, между проходите Гълъбец и Кашана. Предстояшия маршрут, обаче е най-дългия правен досега, най-тежък като терен и най- висок като надморска височина.

Екипът на "Планинария" пожелава на всички участници успех, здраве, хубаво време по целия маршрут и воля пред трудностите, които са неизбежни при такъв преход!