ДАЛЕЧНИ
ВЪРХОВЕ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ

БЪЛГАРСКИТЕ
ПЛАНИНИ
ТОП-10 НА
БАЛКАНИТЕ
ГРУПА НА "ПЛАНИНАРИЯ" ОТНОВО ПРОБИВА ПРЕСПИТЕ НА ОЛИМП!
ГРУПА НА
Втората "олимпийска" група на "Планинария" за тази година, изкачи успешно четирите най-високи върха в Планината на Боговете! Подобно на предната група, която беше първата, достигнала Тронът на Зевс - връх Стефани за 2015 година преминавайки снежните пасажи на местността Зонария, тази също имаше затруднения!

Пътеката през Зонария от началото на зимата е блокирана от множество изключително стръмни снежни участъци. Екипът на "Планинария" - Момчил Цветанов (планински водач на групата) и Диляна Христова (оцеляване и експедиционни машрути) успя да прокара снежен улей в горната част на една от преспите, с което групата премина безопасно, а връзката на Платото на Музите с връх Митикас беше възстановена. От това се възползваха веднага двама съседски планинари от Сърбия, които търпеливо изчакаха Момчил и Диляна.

На следващият ден, всички успешно изкачиха връх Стефани и с това попълниха четирите върха от тази планина, в колекцията "Топ-10 на Балканите". В популярна таверна в курорта Лептокаря, в книжките "Планински колекции", участниците поставиха художествено изработените печати на върховете!

Пожелаваме на третата група на "Планинрия", която ще замине за Олимп през септември, също 100% успех!