ДАЛЕЧНИ
ВЪРХОВЕ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ

БЪЛГАРСКИТЕ
ПЛАНИНИ
ТОП-10 НА
БАЛКАНИТЕ
КНИГАТА "БЪЛГАРСКИТЕ ПЛАНИНИ" СПЕЧЕЛИ НАГРАДАТА "ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ"
КНИГАТА
На 19 април в "Двореца на спорта и културата" във Велико Търново бяха връчени наградите "Чети и пътувай 2019" (http://www.read-travel.eu/? page=novina&lang=bg&novina=741).

С удоволствие можем да споделим, че в категорията "Най-интересно туристическо издание за 2018 година", наградата спечели книгата "Българските планини" на издателство "Домино", написана от нашият планински водач Момчил Цветанов. Наградата беше връчена от председателя на журито професор Соня Алексиева.

Книгата е плод четиригодишен труд и информация, събирана от редица научни трудове и стотиците групи водени от Момчил по нашите планини. Преиздавана неколкократно, тя е една от най-продаваните и успешни книги на природна тематика у нас. "Българските планини" е част от поредицата "Travel pages" на издателство "Домино" (https://www.domino.bg/).

Пред микрофона Момчил сподели, че сред любителите на планините у нас, темата "Колко точно са българските планини" винаги е била дискутирана, но за него отговорът е само един" Българските планини са достатъчно. Нека ги обичаме и пазим".