ДАЛЕЧНИ
ВЪРХОВЕ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ

БЪЛГАРСКИТЕ
ПЛАНИНИ
ТОП-10 НА
БАЛКАНИТЕ
Новини arr
14 Март 2020
Скъпи приятели, Във връзка с извънредното положение въведено в България и нашата дейност, екипът на „Панинария“ ЕООД взе следните решения: 1. Предвидените до 13 април 2020 г. мероприятия се отменят. 2. Поради динамичността на ситуацията ...
22 Април 2019
На 19 април в "Двореца на спорта и културата" във Велико Търново бяха връчени наградите "Чети и пътувай 2019" (http://www.read-travel.eu/? page=novina&lang=bg&novina=741). С удоволствие можем да споделим, че в категорията "Най-интерес...


КАНЬОНЪТ НА МОРИЯ

1
ден
OKИма такава легендарна крепост, издигала се на непристъпно място в скалиста долина, за която историците говорят. Нейното местоположение все още е загадка, но едно от най-вероятните е места е именно района на поредното приключение на "Планинария"...

Отвесни скали, издигащи се над нас. Обрасли с гъста растителност брегове. Ще вървим по самата река, газейки във водата, като на финалният 20-метров участък ще се намокрим здраво! Разбира се имаме спасителни жилетки и така наречените "dry-bags", в които ще държим на сухо резервните си дрехи, за да се преоблечем веднага щом излезем от водата!

Това е пътят ни към легендарната крепост. Заповядайте на новият ни ектремен маршрут, обвит в емоции и легенди!


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: професионален планински водач, ползване на екипировка за преминаване на маршрута - алпийска каска, спасителна жилетка, "dry- bag" (торба за пренасяне на екипировка през водни участъци)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: транспорт, храна и всички други, невключени в цената услуги

НАЧИН ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ: Прави се предварителна резервация през сайта или директно на телефон 0877 3000 12.

НАЧИН ЗА ПЛАЩАНЕ: Предварително заплащане след направена резервация.

СРЕЩА НА ГРУПАТА: 8.30 часа ОМВ на Цариградско шосе, след автобусната спирка "МБАЛ Света Анна" в посока Пловдив.

ПЛАНИНСКИ ВОДАЧ: Момчил Цветанов (тел. 0877 3000 12)

ДЕТАЙЛИ ЗА ТЕРЕНА И ПРИДВИЖВАНЕТО: около 4-5 часа за деня. Около 3 часа общо пешеходен преход по горски пътища , пътеки и тревисти и гористи склонове без пътеки. До 1 километър придвижване с газене на река в скалиста долина. Изискват се сухи резервни дрехи (включително бельо и чорапи) и обувки. Планинария осигурява "dry-bag" (торби за пренасяне на екипировка през водни участъци).

ДЕТАЙЛИ ЗА ТРАНСПОРТ Пътува се с личен транспорт (на принципа на споделеното пътуване). Моля, при попълване на заявка пишете дали ще разполагате със собствен транспорт.

КАНЬОНЪТ НА МОРИЯ - КАНЬОНЪТ НА МОРИЯ
  • КАНЬОНЪТ НА МОРИЯ - КАНЬОНЪТ НА МОРИЯ
  • КАНЬОНЪТ НА МОРИЯ - КАНЬОНЪТ НА МОРИЯ
  • КАНЬОНЪТ НА МОРИЯ - КАНЬОНЪТ НА МОРИЯ
  • КАНЬОНЪТ НА МОРИЯ - КАНЬОНЪТ НА МОРИЯ
  • КАНЬОНЪТ НА МОРИЯ - КАНЬОНЪТ НА МОРИЯДАТА ЦЕНА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ
02.05.2020 50.00 лв заявки
05.09.2020 50.00 лв заявки
1 ДЕН
Пътуване (около 1,30 часа) до района на маршрута. Пешеходен преход (1 час) до каньона. Опаковане на резервните дрехи и ценни вещи в "dry-bags" (сухи торби). Слагане на екипировката. Преминаване на каньона с газене на места в реката. Преобличане със сухи дрехи. Изкачване до митичната крепост, известна и с името Мория. Пешеходен преход (до 1,30 часа). Отпътуване.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
  ПРЕПОРЪКИ ЗА ЕКИПИРОВКА В ПРЕХОДИТЕ С „ПЛАНИНАРИЯ“

ОБУВКИ
Носете два чивта обувки. Един чифт леки обувки за газене 
в реката (гумените ботуши не са подходящи)  и един чифт планински обувки за преходите.

ДРЕХИ
За газенето в каньона е добре да имате термо-бельо и бързо съхнещи дрехи (памучните дрехи са абсолютно неподходящи). Носете пълен комплект резервни дрехи, включително бельо и чорапи.

РАНИЦА
Минимум 35 литра. Трябва да побира всичкия ви багаж, включително и резервните дрехи и обувки.


ОСВЕТЛЕНИЕ
Много планинари поставят под съмнение нуждата от осветление, като част от екипировката. Винаги при преход сред природата, независимо от неговата дължина и трудност трябва да имате осветление! Без светлина човек е напълно безпомощен, а при извънредни обстоятелства денят може да свърши без да сте слезли до "цивилизацията"! Не оставяйте това на късмета! Препоръчваме да си закупите осветление за носене на главата (челник), което за разлика от обикновените фенерчета дава възможност ръцете Ви да бъдат свободни (за щеки, подпиране на някой по-труден пасаж и др.). Следвайки движението на главата, челникът следва Вашия поглед и така намалява значително времето за което придобивате информация за терена. За избора на осветление са важни силата на осветяемост (измерва се в „лумени“) и колко време се гарантира тази сила с един комплект батерии или едно зареждане (при осветления с вградени акумулаторни батерии).

ВОДА
Препоръчваме около 1.0 - 1.5 литра вода за маршрута, съобразно личните ви потребности при 5-6 часа активно движение и температури, съобразени с периода на провеждане на маршрута.

ХРАНА
Препоръчваме лека и високоенергийна храна (енергийни барове, сушени плодове, ядки и др.), което може да се побере във вашата суха торба.

За всякакви въпроси, свързани с екипировката не се колебайте да ни потърсите на телефон 0877 3000 12.
Подходящата екипировка е здраве, а здравето е най-важно!НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
 Документ за самоличност.