ДАЛЕЧНИ
ВЪРХОВЕ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ

БЪЛГАРСКИТЕ
ПЛАНИНИ
ТОП-10 НА
БАЛКАНИТЕ
Новини arr
16 Януари 2023
При ранно записване и предплащане на капаро участниците могат да се възползват от специалните ни отстъпки за следните маршрути в чужбина: ☑️ За Юлийските Алпи При заплащане на капаро от 200 лв. до 31 януари 2023 г. ...
01 Януари 2023
Най-късия ден и най-дългата нощ (между 21 и 22 декември) са своеобразна граница, когато живота започва своя пореден цикъл. Умира част от миналото, за да се роди нещо ново. Ние хората, имаме възможността да сме свидетели на това прераждане...


Приключения за всеки
ДОЛИНАТА НА МАЛКИТЕ 
ВОДОПАДИ<br>
Източна Рила

ДОЛИНАТА НА МАЛКИТЕ ВОДОПАДИ
Източна Рила

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 40 лв

► закътана долина с 18 малки водопада
► преход на диво по подготвен от екипа ни маршрут
► възможност за различни вариации на маршрута, съобразно желанието на групата

МАРШРУТЪТ Е БЕЗПЛАТЕН ЗА ЛИЦА ДО 18 ГОДИНИ, ПРИДРУЖАВАНИ ОТ РОДИТЕЛ.

Закътана планинска долина. Поредица от живописни малки водопади с красиви речни вирове. Един доста по- различен маршрут, в който няма да бързаме за никъде. Ще имаме достатъчно време за съзерцание на красотата на водопадите, да направим снимки и да изпием по чаша кафе край тях.

КАНЬОНЪТ КУНИНО<br>
гео-маршрут

КАНЬОНЪТ КУНИНО
гео-маршрут

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 40 лв

Лек като преходи и напълно достъпен за всеки приключенски маршрут в района на каньон, чиито отвесни стени достигат 100 метра! Ще видите чудните скални ребра, скалата с вълчата лапа, Слончето и тайния проход към платата. Ще влезем в атрактивна и напълно достъпна пещера, ще видим малко езерце със съвсем малък, но чаровен водопад! За финал ще видите паметника на Куна кралица - символа на село Кунино, а водачът ще разкаже легендата за тази юначна кунинчанка!

Маршрутът е напълно безплатен за деца, придружавани от родител (майка и/или баща).
ЛАКАТНИШКИТЕ СКАЛИ<br>
гео-маршрут

ЛАКАТНИШКИТЕ СКАЛИ
гео-маршрут

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 60 лв

МАРШРУТЪТ Е БЕЗПЛАТЕН ЗА ДЕЦА ПОД 18 ГОДИНИ, ПРИДРУЖЕНИ ОТ РОДИТЕЛ.

Вълнуващо приключение, което ще ни покаже Лакатнишките скали и пещери такива, каквито никога не сте ги виждали! Ще се потопим в тайнственият подземен свят на гигантски сталактони, причудливи сталагмити и сталактити, изящни синтрови езерца и драперии. Преходите между отделните пещери са съвсем кратки, но преминават през много панорамни места. Ще се насладим на грабващите гледки от панорамната пътека, минаваща над 300- метровите отвеси и ще достигнем най-високата част на Лакатнишките скали за панорамна снимка!

За финал, ще проверим вашата смелост в голяма пещера, където трябва да преминете над страховит процеп осигурени за въжен парпет! В края на процепа ще ви пуснем с въже, за да е пълна емоцията.

ЗАБЕЛЕЖКА: Преминаването по въжения парапет е по желание! Ако се притеснявате може да го пропуснете и само да гледате преминаването на другите участници.

ОТ УЧАСТНИЦИТЕ НЕ СЕ ИЗИСКВАТ КАТЕРАЧНИ УМЕНИЯ!
ИЗГРЕВ ОТ ВРЪХ ЗВЕЗДЕЦ

ИЗГРЕВ ОТ ВРЪХ ЗВЕЗДЕЦ

2
дни
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 80 лв

Зимен нощен преход със снегоходки. Пренощуване на палатки на билото на Стара планина. Посрещане на изгрева от оголения и панорамен връх Звездец!

Това са само част от емоциите, с които ще открием Планинарийската 2022 година! Пригответе челниците, пригответе термусите, вземете газ за примуса и топли дрехи! Цялата бивачна екипировка е от нас. Ако нямате опит се свържете с нас, за да ви посъветваме и да ви помогнем!

Приключението продължава!

МЕСТАТА ЗА ТОЗИ МАРШРУТ СА СИЛНО ОГРАНИЧЕНИ!
ГРАДИЩЕТО НАД КОСТЕНЕЦ<br>
Източна Рила

ГРАДИЩЕТО НАД КОСТЕНЕЦ
Източна Рила

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 60 лв

В дебрите на Източна Рила се крие крепост, толкова недостъпна, че ще използваме въже, за да ви спуснем от нея! Какво е охранявала крепостта, оградена почти изцяло от отвесни скали? Споменава се за древен римски път, за дворец на Аарон, брат на Самуил...
Маршрутът е посилен за всеки и е приятна атракция за любителите на приключения!

След края на маршрута можем да отпуснем в комплекс "Терма", където на наше разположение ще са открити и закрити минерални басейни, кафе и страхотна малинова торта!
ЧЕРВЕНИТЕ КАНЬОНИ НА 
БЕЛОГРАДЧИК

ЧЕРВЕНИТЕ КАНЬОНИ НА БЕЛОГРАДЧИК

3
дни
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 140 лв

Далеч от претъпканите туристически пътеки сред червените отвеси на Белоградчишките скали се крие един изгубен свят на каменни коридори и тайнствени проходи. Този маршрут е посветен на непознатите части на Белоградчишките скали. Ще се изкачваме и ще се спускаме. Ще се провираме и ще стоим на върха на скални кули. Ще прекараме първата нощ на бивак сред скалите, за да можем да поемем достатъчно голяма доза от магията им! Този специално подготвен маршрут ще ви даде нужната доза адреналин и съзерцание на скални красоти наведнъж!
САМОТНАТА КУЛА

САМОТНАТА КУЛА

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 60 лв

Сред лабиринт от каменни улеи и отвесни скали, ще ви отведем до атрактивен гигантски отвор на върха на скална кула! Пригответе се за изкачване на почти отвесни скални участъци и преминаване по скални парапети и спускане с въже, за да си заслужите следобедното кафе на почти 80 метра височина!

Маршрутът не изисква специални умения от участниците!
ОРЛОВИТЕ СКАЛИ И МЕЧИЯ УЛЕЙ

ОРЛОВИТЕ СКАЛИ И МЕЧИЯ УЛЕЙ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 40 лв

Краен срок за записване: 20:00 часа на 26 януари 2023 г (четвъртък)

Трудността в този маршрут е в изкачването по Мечия улей, чийто стръмен наклон и липса на оформена пътека, настръхнали каменни кули и скални тераси са истинско предизвикателство за планинарите.

Наградата обаче е впечатляващата гледка от 100- метровите отвеси на Орловите скали. На върха на скалите има панорамна площадка с гледка към рилските исполини Белмекен и Равни чал.

"Мечият улей" не е официално наименование. При проучванията си в района, нашият екип му даде това име, заради многото следи от мечки, които явно обитават района през лятото.

На панорамната скална площадка, разположена на върха на Орловите скали ще направим кафе на примус (водача има грижата за това), а слизането ще е по лек и приятен маршрут, за да се насладим на кафето и да споделеим преживените емоции.

В края на маршрута, желаещите могат да посетят спа- комплекс "Терма Костенец" с открити и закрити горещи минерални басейни, където всички клиенти на "Планинария" ползват преференциални цени! За тази цел трябва да си носите бански, но може и да закупите такива на място.