ДАЛЕЧНИ
ВЪРХОВЕ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ

БЪЛГАРСКИТЕ
ПЛАНИНИ
ТОП-10 НА
БАЛКАНИТЕ
Новини arr
14 Януари 2022
Още от самото си създаване през 2012 година, "Планинария" инициира изкачването на 39-те български планини. Организирахме маршрути до всяка от планините. Изработихме стилизирани графични печати за всеки от най- високите им върхове и отпечатахме к...
13 Януари 2022
8 литра обем и 1772 грама. Това са параметрите на тестова екипировка, включваща всичко нужно за комфортно бивакуване на почти всякакъв терен! Защита от насекоми, диви животни, дъжд, студ и вятър. Времето за приготвяне на вашия уютен подслон е 4...


Приключения за всеки
СКАЛЕН ЛАБИРИНТ
<br>гео-маршрут

СКАЛЕН ЛАБИРИНТ
гео-маршрут

1
ден
ДАТА: 20.03.2022, 24.04.2022, 28.05.2022

ЦЕНА: 40 лв

МАРШРУТЪТ Е БЕЗПЛАТЕН ЗА ЛИЦА ДО 18 ГОДИНИ, ПРИДРУЖАВАНИ ОТ РОДИТЕЛ

Вече осем години нашите планински водачи изследват една от най-интересните природни забележителности в България. Дълъг около един километър каньон, в който гигантски каменни блокове са наклонени, притиснати или разместени, образувайки уникален "скален лабиринт".

Предстои ви нестандартно, вълнуващо, но достъпно за всеки приключение! Високи десетки метри каменни коридори, вкаменелости от отминали епохи и панорамни скални площадки. Това място все още е загадка за учените. Планинският водач ще ви запознае както с провалените, така и с новите теории за образуването му, а за финал ще спуснем желаещите с въже от спиращо дъха място!
ДОЛИНАТА НА МАЛКИТЕ ВОДОПАДИ

ДОЛИНАТА НА МАЛКИТЕ ВОДОПАДИ

1
ден
ДАТА: 12.03.2022, 17.04.2022, 21.05.2022

ЦЕНА: 30 лв

Закътана планинска долина. Поредица от живописни малки водопади с красиви речни вирове. Един доста по- различен маршрут, в който няма да бързаме за никъде. Ще имаме достатъчно време за съзерцание на красотата на водопадите, да направим снимки и да изпием по чаша кафе край тях.
ГРАДИЩЕТО НАД КОСТЕНЕЦ

ГРАДИЩЕТО НАД КОСТЕНЕЦ

1
ден
ДАТА: 14.05.2022

ЦЕНА: 60 лв

В дебрите на Източна Рила се крие крепост, толкова недостъпна, че ще използваме въже, за да ви спуснем от нея! Какво е охранявала крепостта, оградена почти изцяло от отвесни скали? Споменава се за древен римски път, за дворец на Аарон, брат на Самуил...
Маршрутът е посилен за всеки и е приятна атракция за любителите на приключения!

След края на маршрута можем да отпуснем в комплекс "Терма", където на наше разположение ще са открити и закрити минерални басейни, кафе и страхотна малинова торта!
САМОТНАТА КУЛА

САМОТНАТА КУЛА

1
ден
ДАТА: 27.03.2022

ЦЕНА: 60 лв

Сред лабиринт от каменни улеи и отвесни скали, ще ви отведем до атрактивен гигантски отвор на върха на скална кула! Пригответе се за изкачване на почти отвесни скални участъци и преминаване по скални парапети и спускане с въже, за да си заслужите следобедното кафе на почти 80 метра височина!

Маршрутът не изисква специални умения от участниците!
ЛАКАТНИК - СКАЛИ И ПЕЩЕРИ<br>
гео-маршрут

ЛАКАТНИК - СКАЛИ И ПЕЩЕРИ
гео-маршрут

1
ден
ДАТА: 26.03.2022

ЦЕНА: 40 лв

МАРШРУТЪТ Е БЕЗПЛАТЕН ЗА ДЕЦА ПОД 18 ГОДИНИ, ПРИДРУЖЕНИ ОТ РОДИТЕЛ.

Вълнуващо приключение, което ще ни покаже Лакатнишките скали и пещери такива, каквито никога не сте ги виждали! Ще се потопим в тайнственият подземен свят на гигантски сталактони, причудливи сталагмити и сталактити, изящни синтрови езерца и драперии. Преходите между отделните пещери са съвсем кратки, но преминават през много панорамни места. Ще се насладим на грабващите гледки от панорамната пътека, минаваща над 300-метровите отвеси и ще достигнем най-високата част на Лакатнишките скали за панорамна снимка!

За финал, ще проверим вашата смелост в голяма пещера, където трябва да преминете над страховит процеп осигурени за въжен парпет! В края на процепа ще ви пуснем с въже, за да е пълна емоцията.

ЗАБЕЛЕЖКА: Преминаването по въжения парапет е по желание! Ако се притеснявате може да го пропуснете и само да гледате преминаването на другите участници.

ОТ УЧАСТНИЦИТЕ НЕ СЕ ИЗИСКВАТ КАТЕРАЧНИ УМЕНИЯ!
ИЗГРЕВ ОТ ВРЪХ ЗВЕЗДЕЦ

ИЗГРЕВ ОТ ВРЪХ ЗВЕЗДЕЦ

2
дни
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 80 лв

Зимен нощен преход със снегоходки. Пренощуване на палатки на билото на Стара планина. Посрещане на изгрева от оголения и панорамен връх Звездец!

Това са само част от емоциите, с които ще открием Планинарийската 2022 година! Пригответе челниците, пригответе термусите, вземете газ за примуса и топли дрехи! Цялата бивачна екипировка е от нас. Ако нямате опит се свържете с нас, за да ви посъветваме и да ви помогнем!

Приключението продължава!

МЕСТАТА ЗА ТОЗИ МАРШРУТ СА СИЛНО ОГРАНИЧЕНИ!
КАНЬОНЪТ КУНИНО

КАНЬОНЪТ КУНИНО

2
дни
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 0 лв

Лек като преходи и напълно достъпен за всеки приключенски маршрут в района на каньон, чиито отвесни стени достигат 100 метра! Забавни спускания с въже (изцяло по желание), пренощуване в просторна скална ниша с големи панорамни отвори, лагерен огън и гледки към звездното небе! Посрещане на изгрева от ръба на каньона с чаша кафе или чай в ръка!...

Маршрутът е напълно безплатен за деца, придружавани от родител (майка и/или баща).
ЧЕРВЕНИТЕ КАНЬОНИ НА 
БЕЛОГРАДЧИК

ЧЕРВЕНИТЕ КАНЬОНИ НА БЕЛОГРАДЧИК

3
дни
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 80 лв

Далеч от претъпканите туристически пътеки сред червените отвеси на Белоградчишките скали се крие един изгубен свят на каменни коридори и тайнствени проходи. Този маршрут е посветен на непознатите части на Белоградчишките скали. Ще се изкачваме и ще се спускаме. Ще се провираме и ще стоим на върха на скални кули. Ще прекараме първата нощ на бивак сред скалите, за да можем да поемем достатъчно голяма доза от магията им! Този специално подготвен маршрут ще ви даде нужната доза адреналин и съзерцание на скални красоти наведнъж!