ПЕШЕХОДНИ
ПРЕХОДИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
И ЗАГАДКИ
КУРС ПО
ОЦЕЛЯВАНЕ
ПОДАРЪЦИ
И АКСЕСОАРИ
Новини arr
22 Април 2019
На 19 април в "Двореца на спорта и културата" във Велико Търново бяха връчени наградите "Чети и пътувай 2019" (http://www.read-travel.eu/? page=novina&lang=bg&novina=741). С удоволствие можем да споделим, че в категорията "Най-интерес...
26 Декември 2018
"Планинария" ще подари лимитирана серия настолни календари на ВИП-клиентите за 2018 година. Дванадесетте подбрани планински пейзажа са предоставени от фотографа Надежда Тонкова. Още красиви природни фотографи от Надя, може да откриете във фей...


Екстремни маршрути
САМОТНАТА КУЛА

САМОТНАТА КУЛА

1
ден
ДАТА: 28.09.2019

ЦЕНА: 60 лвСред лабиринт от каменни улеи и отвесни скали, ще ви отведем до атрактивен гигантски отвор на върха на скална кула! Пригответе се за изкачване на почти отвесни скални участъци и преминаване по скални парапети и спускане с въже, за да си заслужите следобедното кафе на почти 80 метра височина!
ЗЛИЯТ ЗЪБ

ЗЛИЯТ ЗЪБ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 80 лв

ЗА ТОЗИ МАРШРУТ НЯМА ПОВЕЧЕ СВОБОДНИ МЕСТА

Изкачване на един от най-трудните върхове в България – Злия зъб. Изкачването става с алпийска екипировка осигурена от "Планинария". Не са нужни катерачни умения от участниците. При достатъчно време се изкачва и върха с най-високата отвесна стена в България – Двуглав (2605 м), чийто източен отвес се издига на 460 метра над Дяволския улей!
СКАЛОВИТЕЦ

СКАЛОВИТЕЦ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 60 лв
Новият приключенски маршрут на "Планинария"! Ще ви отведем до диво място в Източна Рила, където ви очакват отвесни скали, потънали в зеленина планински склонове, усойни дерета и разбира се - екшън. Ще се спускаме с въже по водопади и каменни улеи. Ще минаваме над отвесни участъци по въжен парапет. Ще имаме време и да поседнем за малко да обядваме и да се насладим на суровата красота на планината!
КАНЬОНЪТ НА 
МАРИЦА

КАНЬОНЪТ НА МАРИЦА

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 60 лвСпускане с въже по отвесни скали към каньона на река Марица и преход по нейната дива долина!

"Каньон" е последното нещо, за което се сещате щом се спомене река Марица. Именно това прави този маршрут толкова... странен. Излизайки от Рила планина, най - дългата река на Балканите оформя трудно проходима долина, чиито отвесни скали на места достигат над 100 метра! В този маршрут Ви каним на еднодневно приключение през дивата част на този своеобразен "каньон", в което ще влиза и спускане с въже към долината!
СКАЛЕН ЛАБИРИНТ

СКАЛЕН ЛАБИРИНТ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 40 лв


МАРШРУТЪТ Е БЕЗПЛАТЕН ЗА ЛИЦА ДО 18 ГОДИНИ, ПРИДРУЖАВАНИ ОТ РОДИТЕЛ

Пригответе фотоапаратите и потегляйте на един от най-нестандартните и емблематични за нас маршрути!
В Западния Предбалкан се крие едно забележително и уникално за България скално творение - дълъг около един километър каньон, наречен "Калето". Десетки гигантски каменни блокове образуват истински скален лабиринт, в който ще се потопим.

Предстои Ви нестандартен и много атрактивен маршрут! Пътят минава през лабиринт от огромни процепи и коридори, високи до 50 метра! Ще видим вкаменелости на десетки милиони години, ще се изкачваме до скални площадки за да направим панорамни снимки и отново ще се гмурваме в потайностите на това уникално място! На края на маршрута Ви очаква голямата атракция - спускане в Лабиринта с въже от височината на 8 етажна сграда! (не се изискват никакви умения)!
АРКАТА

АРКАТА

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 50 лвЩе се спуснем с въже от висока 50 метра скална арка! Ще се изкачим на върха на високи десетки метри скални кули за да се насладим на панорамата от тях! Ще преминем през тайнствени отвори на пещери за да достигнем гигантска фуния на скалисти плата! Спускайки се в нея с въже, ще влезем в гигантска 100-метрова пукнатина - нашия път за измъкване от скалните отвеси! Добре дошли на поредното приключение с "Планинария"!
НЕВИДИМИ СКАЛНИ ПЪТЕКИ

НЕВИДИМИ СКАЛНИ ПЪТЕКИ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 50 лв

ОСТАВА 1 СВОБОДНО МЯСТО!

Пролетно приключение за всеки, комбиниращо спускания с въжета през сред красиви варовикови венци и сухи скални водопади с възможността да видите интересни вкаменелости на морски организми отпреди десетки милиони години! Пригответе се да вървите по "висящи във въздуха" скални первази и да се изправяте върху спиращи дъха скални кули. Приключенско - опознавателен маршрут, който ще ви подложи на изпитание, но същевременно е напълно достъпен за хора без опит в трудни терени!
ПЕЩЕРНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ

ПЕЩЕРНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 80 лв

Ще ви отведем на уникално приключение в магическия свят на пещерите! Ще влезем под земята за да открием подземна река, която ще бъде нашият път под земята. Следвайки я през виещи се все по-надолу галерии, преминавайки през прагове, малки езерца и скални первази, ще достигнем огромна зала с красиви пещерни образувания!

С цел запазване на крехката екология на подземния свят, "Планинария" ЕООД не разкрива никакви детайли за посещаваните пещери. В подписаният договор, участниците декларират, че по време на престоя си в пещерите, се задължават да не замърсяват и увреждат по какъвто и да е начин техните образувания, флора и фауна.
ВРЪХ СОКОЛОВЕЦ и МЕЧИЯ УЛЕЙ

ВРЪХ СОКОЛОВЕЦ и МЕЧИЯ УЛЕЙ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 40 лв

Връх Соколовец спуска впечатляващи 100-метрови отвеси, на ръба на които има панорамна скална площадка. Именно тя е целта ни в този маршрут. Ще се изкачим по дълъг, стръмен улей, обитаван от мечки през лятото и през скалните площадки на отвесни скали, за да достигнем най-високата точка на върха! Като финал на приключението предлагаме на желаещите да разпуснем в минералните басейни на луксозния спа-комплекс "Терма", където за клиентите на "Планинария" винаги има преференциални цени!
Подземна магия<br>
ЛАКАТНИК - СКАЛИ И ПЕЩЕРИ

Подземна магия
ЛАКАТНИК - СКАЛИ И ПЕЩЕРИ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 40 лвВълнуващо приключение, което ще ни покаже Лакатнишките скали и пещери такива, каквито никога не сте ги виждали! Ще проверим вашата смелост с преминаване над страховит процеп с въжен парпет! Ще се потопим в тайнственият подземен свят на гигантски сталактони, причудливи сталагмити и сталактити, изящни синтрови езерца и драперии! Ще се насладим на грабващите гледки от панорамната пътека, минаваща над 300-метровите отвесни скали!
Ефектните снимки в този маршрут са гарантирани!

ОТ УЧАСТНИЦИТЕ НЕ СЕ ИЗИСКВАТ КАТЕРАЧНИ УМЕНИЯ!
ГРАДИЩЕТО НАД КОСТЕНЕЦ

ГРАДИЩЕТО НАД КОСТЕНЕЦ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 40 лвПопулярният вече маршрут до Градището над Костенец има ново -по-екстремно лице! Ще се спуснем с няколко рапела по най-скалистата част на върха. Спускането е на части, като участниците могат да избират дали да преминат целия екстремен участък или само час от него. Независимо от екстремнстта си, маршрута е посилен за всеки и е истинска атракция за любителите на приключения!

За финал, участниците могат да посетят на преференциални цени спа-комплекс "Терма" до красивия Костенски водопад!

Маршрутът е безплатен за лица до 18 години, които са придружени от родител.
ДЖАМДЖИЕВИЯ РЪБ

ДЖАМДЖИЕВИЯ РЪБ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 50 лвНад Джамджиевите скали се намира атрактивен скалист ръб, популярен сред любителите на трудни планински маршрути като "Джамджиевия ръб". Изкачването по него до връх Вихрен дори през лятото е истинско предизвикателство! В допълнение по ръба ще имаме възможността да видим еделвайси и да надникнем в отвора на страховита пропастна пещера!
Скално приключение<br>
ВИА-ФЕРАТА

Скално приключение
ВИА-ФЕРАТА "МАЛЬОВИЦА"

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 80 лвПреминаване на една от най-атрактивните виа-ферати у нас - тази в района на връх Мальовица. Маршрутът дава възможност за изкачване по отвесните скали в района на популярната скалната кула "Куклата", от където се разкриват невероятни гледки към Мальовишкия дял. След изкачването им ще се насочим през интересната заравненост Мальово поле към красивите Мальовишки езера, над които ще достигнем високият 2547 м двоен връх Ушите. След спускането по атрактивния Овчарски улей ще имаме време да разпуснем на хижа Мальовица, за да се насладим на гледките към изминатия маршрут!

Подземна магия<br>
ИЗГУБЕНАТА РЕКА

Подземна магия
ИЗГУБЕНАТА РЕКА

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 60 лв

Предизвикваме любителите на истински приключения! Ще се спуснем в завладяващо пътешествие под земята, в търсене на мистично изчезнала река! Ще се запознаете с уникален карстов район, криещ едни от най-големите и трудно достъпни пещери в България! Същевременно ще научим колко крехка може да бъде пещерната екология и как трябва да я пазим.

Съобразно договорът, които подписват, всички участници в приключението са длъжни да оказват съдействие за почистване на пещерите от намерени отпадъци и замърсявания.
Скален лабиринт<br>
ЧЕРВЕНИТЕ КАНЬОНИ

Скален лабиринт
ЧЕРВЕНИТЕ КАНЬОНИ

3
дни
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 120 лв
Извън претъпканите туристически пътеки на Белоградчик се крие един изгубен свят на червени каменни коридори и тайнствени проходи в скалите. Ще се изкачваме и ще се спускаме. Ще се провираме и ще стоим на върха на скални кули. Добре дошли на този специално подготвен от "Планинария" приключенски маршрут! Той ще ви даде възможност да видите "обратната страна" на Белоградчишките скали!
РИТЛИТЕ И ЧЕРЕПИШ

РИТЛИТЕ И ЧЕРЕПИШ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 40 лв

В самия край на Искърския пролом се издигат невероятни скални ребра, високи десетки метри. Въображението на местните хора ги е оприличило на ритлите на каруца. И действително, сякаш самите скали са обърнати вертикално от някаква страховита сила, настръхнали като скелет на митично чудовище над мътните води на Искъра. Гмурвайки се в каменните им „коридори“ между тях ще сеизкачим до самия връх, където Ритлите се стесняват едва до около метър! Как са се образували? За да намерим отговора, ще трябва да се изкачим високо по снежнобелите Черепишки скали, за да открием една от най-омагьосващите гледки над пролома!