ПЕШЕХОДНИ
ПРЕХОДИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
И ЗАГАДКИ
КУРС ПО
ОЦЕЛЯВАНЕ
ПОДАРЪЦИ
И АКСЕСОАРИ
Новини arr
22 Април 2019
На 19 април в "Двореца на спорта и културата" във Велико Търново бяха връчени наградите "Чети и пътувай 2019" (http://www.read-travel.eu/? page=novina&lang=bg&novina=741). С удоволствие можем да споделим, че в категорията "Най-интерес...
26 Декември 2018
"Планинария" ще подари лимитирана серия настолни календари на ВИП-клиентите за 2018 година. Дванадесетте подбрани планински пейзажа са предоставени от фотографа Надежда Тонкова. Още красиви природни фотографи от Надя, може да откриете във фей...


Екстремни маршрути
МЕЧИЯТ УЛЕЙ и ОРЛОВАТА СКАЛА

МЕЧИЯТ УЛЕЙ и ОРЛОВАТА СКАЛА

1
ден
ДАТА: 21.12.2019

ЦЕНА: 50 лв

В този маршрут ви предлагаме да изкачим намиращият се над Костенец рилски връх Соколовец. Той спуска впечатляващи 100-метрови отвеси, на ръба на които има панорамна скална площадка с пленителна гледка към рилските исполини Белмекен и Равни чал. Именно тя е целта ни в този маршрут. Ще се изкачим по дълъг, стръмен улей, обитаван от мечки през лятото. Като финал на приключението предлагаме на желаещите да разпуснем в минералните басейни на луксозния спа-комплекс "Терма"!
АРКАТА

АРКАТА

1
ден
OK
ДАТА: 17.11.2019

ЦЕНА: 50 лвЩе се спуснем с въже от висока 50 метра скална арка! Ще се изкачим на върха на високи десетки метри скални кули за да се насладим на панорамата от тях! Ще преминем през тайнствени отвори на пещери за да достигнем гигантска фуния на скалисти плата! Спускайки се в нея с въже, ще влезем в гигантска 100-метрова пукнатина - нашия път за измъкване от скалните отвеси! Добре дошли на поредното приключение с "Планинария"!
СКАЛЕН ЛАБИРИНТ

СКАЛЕН ЛАБИРИНТ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 50 лв


МАРШРУТЪТ Е БЕЗПЛАТЕН ЗА ЛИЦА ДО 18 ГОДИНИ, ПРИДРУЖАВАНИ ОТ РОДИТЕЛ

Вече седем години нашите планински водачи изследват едно от най-загадъчните места в България! Формирането на този уникален скален лабиринт все още е загадка за учените. Планинският водач ще ви запознае както с провалените, така и с работните теории за формирането на лабиринта. Какво всъщност ще видим?

Дълъг около един километър каньон, наречен "Калето". Десетки гигантски каменни блокове са наклонени, притиснати и разместени, образувайки уникален "скален лабиринт", в който ще навлезем.

Предстои Ви нестандартен и много атрактивен маршрут! Пътят минава през огромни процепи и коридори, високи до 50 метра! Ще видим вкаменелости на десетки милиони години, ще се изкачваме до скални площадки за да направим панорамни снимки и отново ще се гмурваме сред скалите! На края на маршрута Ви очаква голямата атракция - спускане в Лабиринта с въже от височината на 8 етажна сграда! (не се изискват никакви умения)!
ГРАДИЩЕТО НАД КОСТЕНЕЦ

ГРАДИЩЕТО НАД КОСТЕНЕЦ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 60 лв


БЕЗПЛАТЕН МАРШРУТ ЗА ЛИЦА ДО 18 ГОДИНИ

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РАННО ПРИБИРАНЕ ВЪВ ВРЪЗКА С МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ

В дебрите на Източна Рила се крие крепост, толкова недостъпна, че ще използваме въже, за да ви спуснем от нея! Какво е охранявала крепостта, оградена почти изцяло от отвесни скали? Споменава се за древен римски път, за дворец на Аарон, брат на Самуил... Маршрутът е посилен за всеки и е истинска атракция за любителите на приключения!

За финал, участниците Желаещите да гласуват до края на деня могат да отпътуват директно след края на маршрута, а тези, които са успели да гласуват сутринта или няма да гласуват, могат да посетят спа-комплекс "Терма" до красивия Костенски водопад!

Маршрутът е безплатен за лица до 18 години, които са придружени от родител.
Скално приключение<br>
ВИА-ФЕРАТА

Скално приключение
ВИА-ФЕРАТА "МАЛЬОВИЦА"

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 80 лвПреминаване на една от най-атрактивните виа-ферати у нас - тази в района на връх Мальовица. Маршрутът дава възможност за изкачване по отвесните скали в района на популярната скалната кула "Куклата", от където се разкриват невероятни гледки към Мальовишкия дял.

САМОТНАТА КУЛА

САМОТНАТА КУЛА

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 60 лвСред лабиринт от каменни улеи и отвесни скали, ще ви отведем до атрактивен гигантски отвор на върха на скална кула! Пригответе се за изкачване на почти отвесни скални участъци и преминаване по скални парапети и спускане с въже, за да си заслужите следобедното кафе на почти 80 метра височина!
ЗЛИЯТ ЗЪБ

ЗЛИЯТ ЗЪБ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 80 лв

ЗА ТОЗИ МАРШРУТ НЯМА ПОВЕЧЕ СВОБОДНИ МЕСТА

Изкачване на един от най-трудните върхове в България – Злия зъб. Изкачването става с алпийска екипировка осигурена от "Планинария". Не са нужни катерачни умения от участниците. При достатъчно време се изкачва и върха с най-високата отвесна стена в България – Двуглав (2605 м), чийто източен отвес се издига на 460 метра над Дяволския улей!
СКАЛОВИТЕЦ

СКАЛОВИТЕЦ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 60 лв
Новият приключенски маршрут на "Планинария"! Ще ви отведем до диво място в Източна Рила, където ви очакват отвесни скали, потънали в зеленина планински склонове, усойни дерета и разбира се - екшън. Ще се спускаме с въже по водопади и каменни улеи. Ще минаваме над отвесни участъци по въжен парапет. Ще имаме време и да поседнем за малко да обядваме и да се насладим на суровата красота на планината!
КАНЬОНЪТ НА 
МАРИЦА

КАНЬОНЪТ НА МАРИЦА

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 60 лвСпускане с въже по отвесни скали към каньона на река Марица и преход по нейната дива долина!

"Каньон" е последното нещо, за което се сещате щом се спомене река Марица. Именно това прави този маршрут толкова... странен. Излизайки от Рила планина, най - дългата река на Балканите оформя трудно проходима долина, чиито отвесни скали на места достигат над 100 метра! В този маршрут Ви каним на еднодневно приключение през дивата част на този своеобразен "каньон", в което ще влиза и спускане с въже към долината!
ПЕЩЕРНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ

ПЕЩЕРНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 80 лв

Ще ви отведем на уникално приключение в магическия свят на пещерите! Ще влезем под земята за да открием подземна река, която ще бъде нашият път под земята. Следвайки я през виещи се все по-надолу галерии, преминавайки през прагове, малки езерца и скални первази, ще достигнем огромна зала с красиви пещерни образувания!

С цел запазване на крехката екология на подземния свят, "Планинария" ЕООД не разкрива никакви детайли за посещаваните пещери. В подписаният договор, участниците декларират, че по време на престоя си в пещерите, се задължават да не замърсяват и увреждат по какъвто и да е начин техните образувания, флора и фауна.
Подземна магия<br>
ЛАКАТНИК - СКАЛИ И ПЕЩЕРИ

Подземна магия
ЛАКАТНИК - СКАЛИ И ПЕЩЕРИ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 40 лвВълнуващо приключение, което ще ни покаже Лакатнишките скали и пещери такива, каквито никога не сте ги виждали! Ще проверим вашата смелост с преминаване над страховит процеп с въжен парпет! Ще се потопим в тайнственият подземен свят на гигантски сталактони, причудливи сталагмити и сталактити, изящни синтрови езерца и драперии! Ще се насладим на грабващите гледки от панорамната пътека, минаваща над 300-метровите отвесни скали!
Ефектните снимки в този маршрут са гарантирани!

ОТ УЧАСТНИЦИТЕ НЕ СЕ ИЗИСКВАТ КАТЕРАЧНИ УМЕНИЯ!
КАНЬОНЪТ НА МОРИЯ

КАНЬОНЪТ НА МОРИЯ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 80 лвИма такава легендарна крепост, издигала се на непристъпно място в скалиста долина, за която историците говорят. Нейното местоположение все още е загадка, но едно от най-вероятните е места е именно района на поредното приключение на "Планинария"...

Отвесни скали, издигащи се над нас. Обрасли с гъста растителност брегове. Ще вървим по самата река, газейки във водата, като на финалният 20-метров участък ще се намокрим здраво! Разбира се имаме спасителни жилетки и така наречените "dry-bags", в които ще държим на сухо резервните си дрехи, за да се преоблечем веднага щом излезем от водата!

Това е пътят ни към легендарната крепост. Заповядайте на новият ни ектремен маршрут, обвит в емоции и легенди!
ДЖАМДЖИЕВИЯ РЪБ

ДЖАМДЖИЕВИЯ РЪБ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 50 лвНад Джамджиевите скали се намира атрактивен скалист ръб, популярен сред любителите на трудни планински маршрути като "Джамджиевия ръб". Изкачването по него до връх Вихрен дори през лятото е истинско предизвикателство! В допълнение по ръба ще имаме възможността да видим еделвайси и да надникнем в отвора на страховита пропастна пещера!
Подземна магия<br>
ИЗГУБЕНАТА РЕКА

Подземна магия
ИЗГУБЕНАТА РЕКА

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 60 лв

Предизвикваме любителите на истински приключения! Ще се спуснем в завладяващо пътешествие под земята, в търсене на мистично изчезнала река! Ще се запознаете с уникален карстов район, криещ едни от най-големите и трудно достъпни пещери в България! Същевременно ще научим колко крехка може да бъде пещерната екология и как трябва да я пазим.

Съобразно договорът, които подписват, всички участници в приключението са длъжни да оказват съдействие за почистване на пещерите от намерени отпадъци и замърсявания.
ЧЕРВЕНИТЕ КАНЬОНИ

ЧЕРВЕНИТЕ КАНЬОНИ

3
дни
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 120 лв
Извън претъпканите туристически пътеки на Белоградчик се крие един изгубен свят на червени каменни коридори и тайнствени проходи в скалите. Ще се изкачваме и ще се спускаме. Ще се провираме и ще стоим на върха на скални кули. Добре дошли на този специално подготвен от "Планинария" приключенски маршрут! Той ще ви даде възможност да видите "обратната страна" на Белоградчишките скали!