ДАЛЕЧНИ
ВЪРХОВЕ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ

БЪЛГАРСКИТЕ
ПЛАНИНИ
ТОП-10 НА
БАЛКАНИТЕ
СКАЛЕН ЛАБИРИНТ
<br>гео-маршрут

СКАЛЕН ЛАБИРИНТ
гео-маршрут

1
ден
OK
ДАТА: 26.09.2021

ЦЕНА: 40 лв

МАРШРУТЪТ Е БЕЗПЛАТЕН ЗА ЛИЦА ДО 18 ГОДИНИ, ПРИДРУЖАВАНИ ОТ РОДИТЕЛ

Вече осем години нашите планински водачи изследват една от най-интересните природни забележителности в България. Дълъг около един километър каньон, в който гигантски каменни блокове са наклонени, притиснати или разместени, образувайки уникален "скален лабиринт".

Предстои ви нестандартно, вълнуващо, но достъпно за всеки приключение! Високи десетки метри каменни коридори, вкаменелости от отминали епохи и панорамни скални площадки. Това място все още е загадка за учените. Планинският водач ще ви запознае както с провалените, така и с новите теории за образуването му, а скалните кукли край село Бресте и бигорния водопад "Скока" ще бъдат едно чудесно допълнение към разходката!.
КАНЬОНЪТ КУНИНО

КАНЬОНЪТ КУНИНО

2
дни
ДАТА: 02.10.2021

ЦЕНА: 120 лв

Лек като преходи и напълно достъпен за всеки приключенски маршрут в района на каньон, чиито отвесни стени достигат 100 метра! Забавни спускания с въже (изцяло по желание), пренощуване в просторна скална ниша с големи панорамни отвори, лагерен огън и гледки към звездното небе! Посрещане на изгрева от ръба на каньона с чаша кафе или чай в ръка!...

Маршрутът е напълно безплатен за деца, придружавани от родител (майка и/или баща).
ДОЛИНАТА НА БЕЗДЪННИЯ ВИР<br>
експедиционен маршрут

ДОЛИНАТА НА БЕЗДЪННИЯ ВИР
експедиционен маршрут

2
дни
ДАТА: 09.10.2021

ЦЕНА: 80 лв

Експедиционен маршрут, достъпен за всеки!

Това е един от най-леките, достъпни за всеки планинар експедиционни маршрути. Основните акценти в него са да се потопим в легендата за бездънен вир, в който се крие голямо количество злато. Ще бивакуваме именно край въпросния бездънен вир, за да открием истинското съкровище, което се крие тук - притихналата красива долина, приказните гори и магията на бивакуването на диво с лагерен огън и приятна компания!
ДЯВОЛСКИТЕ ОТВЕСИ<br>
гео-маршрут

ДЯВОЛСКИТЕ ОТВЕСИ
гео-маршрут

1
ден
ДАТА: 16.10.2021

ЦЕНА: 40 лвМАРШРУТЪТ Е БЕЗПЛАТЕН ЗА ЛИЦА ДО 18 ГОДИНИ, ПРИДРУЖАВАНИ ОТ РОДИТЕЛ

Скалният залив, дяволските отвеси, "малкото стъпка"... Тези странни имена крият в себе си природна красота, доста различна от обичайната. "Скалният залив" не е свързан с море. Това е огромен полукръг от отвесни скали, в чиито основи има широк и удобен за ходене скален перваз. "Малкото стъпка" са надвиснали над стръмен скалист улей скални стъпки, а дяволските отвеси са нещо, което е по-лесно да се види, отколкото да се обясни с думи.

В този маршрут ще ви предложим разходка из една от най- атрактивните и същевременно непознати части на Карлуковския пролом. За участие в маршрута не се изискват никакви специални умения, свързани с катерене или позване на алпийска екипировка.
КАНЬОНЪТ НА ЪГЛЕН

КАНЬОНЪТ НА ЪГЛЕН

1
ден
ДАТА: 17.10.2021

ЦЕНА: 60 лв

Сред платата на Предбалканa се извива красивата долина на река Вит. Между селата Ъглен и Садовец, в привидно меките и заравнени форми на платата тя е оформила скалиста долина, чиято най-атрактивна форма е голяма скална арка над самата вода, наречена "Дупката".

В този маршрут ще посетим най-атрактивната част от долината и ще се запознаем с особеностите на нейното образуване, а желаещите ще имат възможност да се спуснат и с въже!
ВИА-ФЕРАТА

ВИА-ФЕРАТА "МАЛЬОВИЦА"

1
ден
ДАТА: 23.10.2021

ЦЕНА: 80 лв

ЗА 18 СЕПТЕМВРИ НЯМА ПОВЕЧЕ СВОБОДНИ МЕСТА!

Преминаване на една от най-атрактивните виа-ферати у нас - тази в района на връх Мальовица. Маршрутът дава възможност за изкачване по отвесните скали в района на популярната скалната кула "Куклата", от където се разкриват невероятни гледки към Мальовишкия дял.
Новини arr
23 Юли 2021
Лятото е разгара си и в прицела на нашите маршрути са високите планини. Същевременно в Европа вече започна рязък скок на случаите на т.нар. вариант „делта“ на Covid-19. Според наличната информация, вариантът не води до сериозни последствия при ...
30 Юни 2021
Планинария следи внимателно противоепидемичната обстановка и мерки в държавите, в които предвижда задгранични пътувания. Към днешна дата в някои страни тези мерки са все още много строги и възпрепятстват пътуванията. Така например, в Гру...