ДАЛЕЧНИ
ВЪРХОВЕ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ

БЪЛГАРСКИТЕ
ПЛАНИНИ
ТОП-10 НА
БАЛКАНИТЕ
ВРЪХ ЕЗЕРНИК<br>
Осоговска планина

ВРЪХ ЕЗЕРНИК
Осоговска планина

1
ден
ДАТА: 23.01.2022

ЦЕНА: 40 лв

Поемаме към най-далечните, южни части на Осоговска планина. Ще изкачим два обзорни върха - Езерник (1262 м) и Човека (1334 м). От най-високата им точка, ще можем да се насладим на гледката към двете най-високи български планини - Рила и Пирин, Влахина планина, Малешевска планина, Витоша и много други планини.

Района е изграден от карстови скали, което означава възможност за пещери. По нашия маршрут ще можем да надникнем в две от тях - Змийската дупка и Голямата пещера. Планинският водач е и пещерняк, така че ще научим интересни факти за подземния свят! За финал ще посетим и водопада "Света Анна" и едноименната красива черква.
ВРЪХ СВИЩИПЛАЗ

ВРЪХ СВИЩИПЛАЗ

1
ден
ДАТА: 29.01.2022

ЦЕНА: 40 лв


Връх Свищиплаз е висок 1888 метра и се издига на старопланинското било в западната част на Тетевенско- Златишкия дял. Някои го наричат "върха със стоте имена", заради вариациите на името. На картите е отбелязан като "Свищи плаз", но името на съседната хижа е слято - "Свищиплаз".

Подобни сливания на частите на някои имена са типично за топономията в България. Пример са популярните "чалове" в Рила планина. Думата "чал" е дадена от юруците и означава "пасищен връх" - достъпен за стадата и тревист. В Рила можем да срещнем "Юрушки чал", но същевременно "Мусличал", "Ортачал" и др. Местните хора, казват "свещи плаз", "свещи плас"и т.н.

Най-популярната теория за произхода на името на Свищиплаз идва от стръмните улеи от запад, по които се свличат (свищи - свисти) лавини. Частицата "плаз" е популярна в топонимията чрез думата "плазове" - подобни на ски дъски, които са подлагали под каруците през тежки зими.

Изкачването на върха и слизането ще станат поразлични маршрути, за да можем да видим различните лица на върха! При хубаво време ще се насладим на панорамите към върволицата върхове, наредени на старопланинското било, меките гънки на Средногорието и ридовете на Предбалкана! Погледът ни ще стигне чак до Рила планина и връх Ком!
ВРЪХ СИВА ГРАМАДА

ВРЪХ СИВА ГРАМАДА

1
ден
ДАТА: 06.02.2022

ЦЕНА: 40 лв


Най-южно разположеният двехилядник на Витоша е висок 2003 метра и разкрива гледки към цяла Рила планина. Върхът се издига над началните притоци на река Палакария, към които спуса стръмни склонове. Изкачването е по безопасен в лавинно отношение маршрут, далеч от оживените туристически пътеки, който дава възможност да се запознаем с непопулярните части на планината. При подходящи снежни условия ще удължим ходенето и ще направим кръгов маршрут с изкачване на съседни върхове.
ВРЪХ СВЕЩНИК И СВЕТИ НЮСТУР

ВРЪХ СВЕЩНИК И СВЕТИ НЮСТУР

2
дни
ДАТА: 12.02.2022

ЦЕНА: 80 лв

Връх Свещник (1975.4 м) се издига като самотен страж над долината на Крива река в южната част на Пирин. Върхът е пирамидален, открит и панорамен в горната си част. От най-високата му точка на север се открива завладяваща панорама към връх Ореляк, а зад него е формирана красива огърлица от най-високите върхове на Пирин. На юг погледът достига снагата на Славянка с най-високите ѝ върхове - Гоцев връх, Царев връх и Шабран. Ще изкачим Свещник по нестандартен начин – следвайки добре оформеният му северен рид. На места той е скалист, което ще даде още емоция на изкачването.

Вторият ден ще ни отведе до един непопулярен родопски връх. Свети Нюстур (1112.9 м) издига ефектната си пирамидална форма над околните върхове. Запазвайки духа на нашите преходи, изкачването ще стане покрай стръмните му скалисти склонове!
ВРЪХ КОСИЦА<br>
зимно изкачване

ВРЪХ КОСИЦА
зимно изкачване

1
ден
ДАТА: 20.02.2022

ЦЕНА: 50 лв

След връх Ком билото на Стара планина потъва под 2000 метра височина и около 100 километра нито един връх не дръзва да се извиси над нея. Първият двехилядник, който се издига е Косица, превишаващ границата едва с 50 сантиметра! Мощната му снага е увенчана с отделни малки скали по билния ръб.

В този маршрут правим зимно изкачване на върха, преодолявайки изкачване и слизане от по близо 1100 метра.
СКАЛИТЕ НА РАДИМАР

СКАЛИТЕ НА РАДИМАР

2
дни
ДАТА: 26.02.2022

ЦЕНА: 80 лв

Близо до границата на Източни и Западни Родопи се издига суровият скалист гребен на връх Радимар. Съвсем закономерна в миналото на върха е било издигнато скално тракийско светилище, а в по-късни времена и крепост. В този маршрут ще достигнем рядко посещаваната и труднодостъпна в зимни условия най-висока точка на върха по атрактивен маршрут, който на няколко пъти ще ни отведе до скалните отвеси.

На втория ден от приключението групата сама ще избере маршрута. Ще обсъдим всички идеи и ще изберем най- привлекателната, дори ако е до място, за което не знаем абсолютно нищо! Защото откривателството в "Планинария" винаги е добре дошло!
ДОЛИНАТА НА МАЛКИТЕ ВОДОПАДИ

ДОЛИНАТА НА МАЛКИТЕ ВОДОПАДИ

1
ден
ДАТА: 12.03.2022, 17.04.2022, 21.05.2022

ЦЕНА: 30 лв

Закътана планинска долина. Поредица от живописни малки водопади с красиви речни вирове. Един доста по- различен маршрут, в който няма да бързаме за никъде. Ще имаме достатъчно време за съзерцание на красотата на водопадите, да направим снимки и да изпием по чаша кафе край тях.
СКАЛЕН ЛАБИРИНТ
<br>гео-маршрут

СКАЛЕН ЛАБИРИНТ
гео-маршрут

1
ден
ДАТА: 20.03.2022, 24.04.2022, 28.05.2022

ЦЕНА: 40 лв

МАРШРУТЪТ Е БЕЗПЛАТЕН ЗА ЛИЦА ДО 18 ГОДИНИ, ПРИДРУЖАВАНИ ОТ РОДИТЕЛ

Вече осем години нашите планински водачи изследват една от най-интересните природни забележителности в България. Дълъг около един километър каньон, в който гигантски каменни блокове са наклонени, притиснати или разместени, образувайки уникален "скален лабиринт".

Предстои ви нестандартно, вълнуващо, но достъпно за всеки приключение! Високи десетки метри каменни коридори, вкаменелости от отминали епохи и панорамни скални площадки. Това място все още е загадка за учените. Планинският водач ще ви запознае както с провалените, така и с новите теории за образуването му, а за финал ще спуснем желаещите с въже от спиращо дъха място!
БОЗДАГ и СТЪРГАЧ<br>
поредица „Българските планини“

БОЗДАГ и СТЪРГАЧ
поредица „Българските планини“

2
дни
ДАТА: 26.03.2022

ЦЕНА: 80 лв

Странджа, Гребен, Огражден, Боздаг и Стъргач. Най- високите точки на тези български планини се намират зад граничната бразда. В нашата инициатива „Българските планини“ изкачваме най-високите върхове на българска територия. В този маршрут ще се насочим към Боздаг и Стъргач. И двете крайни цели се намират на самата граница с Гърция. И докато безименното гористо връхче с височина 1249 метра в Стъргач е познато на някои планинари, то Чиплакбаир (1095 м) в Боздаг доскоро беше абсолютно непознат за българския планинар.

С излизането на книгата „Българските планини“, той получи полагащото му се внимание, въпреки, че местните хора още се чудят на групите, тръгнали към „техния“ връх. Е, и ние ще поемем натам. Ще се насладим се на малко познатите български планини без никаква припряност и бързане. Ще имаме време да направим снимки и да обсъдим кои планини и върхове се виждат от обзорните места по маршрута.
ЛАКАТНИК - СКАЛИ И ПЕЩЕРИ<br>
гео-маршрут

ЛАКАТНИК - СКАЛИ И ПЕЩЕРИ
гео-маршрут

1
ден
ДАТА: 26.03.2022

ЦЕНА: 40 лв

МАРШРУТЪТ Е БЕЗПЛАТЕН ЗА ДЕЦА ПОД 18 ГОДИНИ, ПРИДРУЖЕНИ ОТ РОДИТЕЛ.

Вълнуващо приключение, което ще ни покаже Лакатнишките скали и пещери такива, каквито никога не сте ги виждали! Ще се потопим в тайнственият подземен свят на гигантски сталактони, причудливи сталагмити и сталактити, изящни синтрови езерца и драперии. Преходите между отделните пещери са съвсем кратки, но преминават през много панорамни места. Ще се насладим на грабващите гледки от панорамната пътека, минаваща над 300-метровите отвеси и ще достигнем най-високата част на Лакатнишките скали за панорамна снимка!

За финал, ще проверим вашата смелост в голяма пещера, където трябва да преминете над страховит процеп осигурени за въжен парпет! В края на процепа ще ви пуснем с въже, за да е пълна емоцията.

ЗАБЕЛЕЖКА: Преминаването по въжения парапет е по желание! Ако се притеснявате може да го пропуснете и само да гледате преминаването на другите участници.

ОТ УЧАСТНИЦИТЕ НЕ СЕ ИЗИСКВАТ КАТЕРАЧНИ УМЕНИЯ!
САМОТНАТА КУЛА

САМОТНАТА КУЛА

1
ден
ДАТА: 27.03.2022

ЦЕНА: 60 лв

Сред лабиринт от каменни улеи и отвесни скали, ще ви отведем до атрактивен гигантски отвор на върха на скална кула! Пригответе се за изкачване на почти отвесни скални участъци и преминаване по скални парапети и спускане с въже, за да си заслужите следобедното кафе на почти 80 метра височина!

Маршрутът не изисква специални умения от участниците!
АРКАТА

АРКАТА

1
ден
ДАТА: 10.04.2022

ЦЕНА: 60 лв

100-метрови отвори на тавана на пещери, огромни скални арки, дълбоки пропасти насред платата, скални кули до чийто връх ще се изкачим и тайнствени отвори през които ще се пуснем с въже!...

Ще се потопим в магията на малко познати природни феномени в красивия Карлуковския пролом. Планинският водач ще ви разкаже как са се формирали различните скални образувания, за да останем верни на стила на "Планинария", миксиращ приключението с познанието.

Маршрута е подходящ и за хора с по-малко опит в планината. За преминаването му не се изискват специални умения, свързани с катерене или за ползване на алпийска екипировка.
ДОЛИНАТА НА МАЛКИТЕ ВОДОПАДИ

ДОЛИНАТА НА МАЛКИТЕ ВОДОПАДИ

1
ден
ДАТА: 12.03.2022, 17.04.2022, 21.05.2022

ЦЕНА: 30 лв

Закътана планинска долина. Поредица от живописни малки водопади с красиви речни вирове. Един доста по- различен маршрут, в който няма да бързаме за никъде. Ще имаме достатъчно време за съзерцание на красотата на водопадите, да направим снимки и да изпием по чаша кафе край тях.
СКАЛЕН ЛАБИРИНТ
<br>гео-маршрут

СКАЛЕН ЛАБИРИНТ
гео-маршрут

1
ден
ДАТА: 20.03.2022, 24.04.2022, 28.05.2022

ЦЕНА: 40 лв

МАРШРУТЪТ Е БЕЗПЛАТЕН ЗА ЛИЦА ДО 18 ГОДИНИ, ПРИДРУЖАВАНИ ОТ РОДИТЕЛ

Вече осем години нашите планински водачи изследват една от най-интересните природни забележителности в България. Дълъг около един километър каньон, в който гигантски каменни блокове са наклонени, притиснати или разместени, образувайки уникален "скален лабиринт".

Предстои ви нестандартно, вълнуващо, но достъпно за всеки приключение! Високи десетки метри каменни коридори, вкаменелости от отминали епохи и панорамни скални площадки. Това място все още е загадка за учените. Планинският водач ще ви запознае както с провалените, така и с новите теории за образуването му, а за финал ще спуснем желаещите с въже от спиращо дъха място!
ГРАДИЩЕТО НАД КОСТЕНЕЦ

ГРАДИЩЕТО НАД КОСТЕНЕЦ

1
ден
ДАТА: 14.05.2022

ЦЕНА: 60 лв

В дебрите на Източна Рила се крие крепост, толкова недостъпна, че ще използваме въже, за да ви спуснем от нея! Какво е охранявала крепостта, оградена почти изцяло от отвесни скали? Споменава се за древен римски път, за дворец на Аарон, брат на Самуил...
Маршрутът е посилен за всеки и е приятна атракция за любителите на приключения!

След края на маршрута можем да отпуснем в комплекс "Терма", където на наше разположение ще са открити и закрити минерални басейни, кафе и страхотна малинова торта!
КОЗНИЦА, ЩАДИМО и СКАЛИТЕ

КОЗНИЦА, ЩАДИМО и СКАЛИТЕ "ГРАДО"

1
ден
ДАТА: 15.05.2022

ЦЕНА: 30 лв

В този маршрут изкачваме най-високия връх на старопланинския дял Ржана - връх Козница (1636.3 м). Това ще стане през скалите "Градо", чиито изшилени над планинския склон силуети, напомнят мистичен скален град. Емблема на Ржана е и високопланинското плато на североизток от първенеца. Ще преминем през него, за да достигнем още един панорамен връх - Щадимо (1549 м), откъдето се разкрива една от най-красивите гледки към Козница!
ДОЛИНАТА НА МАЛКИТЕ ВОДОПАДИ

ДОЛИНАТА НА МАЛКИТЕ ВОДОПАДИ

1
ден
ДАТА: 12.03.2022, 17.04.2022, 21.05.2022

ЦЕНА: 30 лв

Закътана планинска долина. Поредица от живописни малки водопади с красиви речни вирове. Един доста по- различен маршрут, в който няма да бързаме за никъде. Ще имаме достатъчно време за съзерцание на красотата на водопадите, да направим снимки и да изпием по чаша кафе край тях.
СКАЛЕН ЛАБИРИНТ
<br>гео-маршрут

СКАЛЕН ЛАБИРИНТ
гео-маршрут

1
ден
ДАТА: 20.03.2022, 24.04.2022, 28.05.2022

ЦЕНА: 40 лв

МАРШРУТЪТ Е БЕЗПЛАТЕН ЗА ЛИЦА ДО 18 ГОДИНИ, ПРИДРУЖАВАНИ ОТ РОДИТЕЛ

Вече осем години нашите планински водачи изследват една от най-интересните природни забележителности в България. Дълъг около един километър каньон, в който гигантски каменни блокове са наклонени, притиснати или разместени, образувайки уникален "скален лабиринт".

Предстои ви нестандартно, вълнуващо, но достъпно за всеки приключение! Високи десетки метри каменни коридори, вкаменелости от отминали епохи и панорамни скални площадки. Това място все още е загадка за учените. Планинският водач ще ви запознае както с провалените, така и с новите теории за образуването му, а за финал ще спуснем желаещите с въже от спиращо дъха място!
КАНЬОНЪТ НА СЕРСЕМКАЛЕ

КАНЬОНЪТ НА СЕРСЕМКАЛЕ

1
ден
ДАТА: 29.05.2022

ЦЕНА: 40 лвИма такава легендарна крепост, издигаща се на непристъпно място в скалиста долина. Историците считат, че вероятно това е мистичната крепост Мория, историята за чието драматично превземане изглежда толкова невероятна, че се е превърнала в легенда.

За да достигнем това загадъчно място ще се потопим в дивото... Отвесни скали, издигащи се над нас. Обрасли с гъста растителност брегове. Ще движим по самата река, газейки във водата и дори плувайки в два къси участъка!

ЗАБЕЛЕЖКА: От съображения за пълна безопасност, всички участници са снабдени с най-висок клас спасителни жилетки и каски!
КАНЬОНЪТ НА ГРАДЕЧКА<br>
експедиционен маршрут

КАНЬОНЪТ НА ГРАДЕЧКА
експедиционен маршрут

2
дни
ДАТА: 04.06.2022

ЦЕНА: 80 лв

Местата за маршрута са ограничени
Осигуряваме свръх лека и комфортна екипировка за маршрута

Изкачване до панорамната площадка на върха на 150- метровата Момина скала. Спускане по живописната каньоновидна долината на река Градечка. Бивак под звездите на уютно място в долината, с лагерен огън и много настроение! Истинско приключение, което е по вкуса на всеки планинар!
ВРЪХ ТАШМАНДРА и ВОДОПАДА 
МАЛКА 
СКАКАВИЦА

ВРЪХ ТАШМАНДРА и ВОДОПАДА МАЛКА СКАКАВИЦА

1
ден
ДАТА: 11.06.2022

ЦЕНА: 40 лв

Имената крият история. Можем да я пазим или да я изгубим. Каква история се крие зад името на рилския двeхилядник Ташмандра? "Таш" означава камък, а в миналото във високопланинските мандри млякото се превръщало в сирене, кашкавал с високо качество. Името на върха е дадено от "юруците" - номадски народ, който в началото на османската инвазия е заселен на Балканите. Били са опитни пастири с многохилядни стада и прекарвайки голяма част от живота си във високата планина, логично дават имена на много върхове и местности. Неслучайно, седловината западно от върха се нарича Юрушки гробища.

Върха висок 2163 метра. Полегат е, както приляга на местности, подходящи за паша на високопланински добитък. Но същевременно, това е едно доста опасно място през лятото. Защо ли? Е, нека дадем шанс и на водача да разкаже нещо за групата. Ние, можем само да ви уверим, че при ясно време, панорамите наистина си заслужават!

Втората част на маршрута ще ни доведе по диви маршрути без пътека, до една от скритите перли на Рила планина - водопада Малка Скакавица. Всъщност той никак не е малък! Водите му се хвърлят от близо 50 метра височина, формирайки десетки уплетени със слънчева светлина струи!
ВОДОПАДИТЕ НА ОКСАН АЛП

ВОДОПАДИТЕ НА ОКСАН АЛП

1
ден
ДАТА: 19.06.2022, 07.08.2022

ЦЕНА: 80 лв

ПОРАДИ ЕКСТРЕМНОСТТА, МЕСТАТА ЗА ТОЗИ МАРШРУТ СА ОГРАНИЧЕНИ

Тук приключението и екшъна са на най-високо ниво!

Ще ви отведем в малък каньон, над който се издигат отвесни скали, а водите на реката се спускат стремглаво през поредица от отвесни прагове, формирайки красиви водопади. Екипирани със всичко нужно за приключението ще започнем поредица от спускания с въже край самите водопади. Пригответе се за много мокрене във вировете и много емоции!
ВИА-ФЕРАТА

ВИА-ФЕРАТА "МАЛЬОВИЦА"

1
ден
ДАТА: 17.07.2022

ЦЕНА: 80 лвПреминаване на една от най-атрактивните виа-ферати у нас - тази в района на връх Мальовица. Маршрутът дава възможност за изкачване по отвесните скали в района на популярната скалната кула "Куклата", от където се разкриват невероятни гледки към Мальовишкия дял.
ОТ ВРЪХ КОМ ДО КОПРЕН И ТРИТЕ 
ЧУКИ<br>
експедиционен маршрут

ОТ ВРЪХ КОМ ДО КОПРЕН И ТРИТЕ ЧУКИ
експедиционен маршрут

4
дни
ДАТА: 21.07.2022

ЦЕНА: 140 лв

Експедиционен маршрут по билото на Стара планина на север от връх Ком. Следваме северозападната граница на България, като бивакуваме под самото планинско било със специално олекотена екипировка.

Ще имаме възможност да изкачим най-високите върхове в района, сред които Камара (1915.5 м), Сребърна (1931.3 м), Змиянец (1727.3 м), Добро утро (1668 м), Копрен (1964.4 м) и Три чуки (1935.3 м) и Вража глава (1935.7 м). Очакват ни незабравими панорами, лагерни огньове и много планински емоции!
ЗЛИЯТ ЗЪБ

ЗЛИЯТ ЗЪБ

1
ден
ДАТА: 06.08.2022

ЦЕНА: 50 лвИзкачване на един от най-трудните за планински туризъм върхове в България – Злия зъб. Изкачването става с алпийска екипировка за осигуряване, която ще бъде осигурена от "Планинария". Не се ползва никаква лична алпийска осигуровка от типа на каски, седалки и т.н. Не са нужни катерачни умения от участниците.
ВОДОПАДИТЕ НА ОКСАН АЛП

ВОДОПАДИТЕ НА ОКСАН АЛП

1
ден
ДАТА: 19.06.2022, 07.08.2022

ЦЕНА: 80 лв

ПОРАДИ ЕКСТРЕМНОСТТА, МЕСТАТА ЗА ТОЗИ МАРШРУТ СА ОГРАНИЧЕНИ

Тук приключението и екшъна са на най-високо ниво!

Ще ви отведем в малък каньон, над който се издигат отвесни скали, а водите на реката се спускат стремглаво през поредица от отвесни прагове, формирайки красиви водопади. Екипирани със всичко нужно за приключението ще започнем поредица от спускания с въже край самите водопади. Пригответе се за много мокрене във вировете и много емоции!
ДЖАМДЖИЕВИЯ РЪБ

ДЖАМДЖИЕВИЯ РЪБ

1
ден
ДАТА: 13.08.2022

ЦЕНА: 80 лв


Над Джамджиевите скали се намира атрактивен скалист ръб, популярен сред любителите на трудни планински маршрути като "Джамджиевия ръб". Изкачването по него до връх Вихрен дори през лятото е едновременно предизвикателство и удоволствие! По време на маршрута ше имаме възможността да видим еделвайси и да надникнем в отвора на страховита пропастна пещера!
ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ

ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ

6
дни
OK
ДАТА: 15.08.2022

ЦЕНА: 480 лв30% отстъпка от цената при капариране на 50% до 31 декември 2021 г.
20% отстъпка от цената при капариране на 50% до 31 януари 2022 г.

Една от най-красивите планини в Европа ви очаква! Юлийските Алпи се издигат в Словения и предлагат уникалното съчетание на отвесни сурови върхове и нежна планинска красота! Първенецът на планината, към който сме се запътили е връх Триглав, издигащ 1100-метрова отвесна стена над дълбока ледникова долина.

Маршрутът е изключително красив, но изисква добра планинска подготовка и е посилен за планинари, които са изкачвали върховете на Пирин, Олимп и други подобни като трудност планини.
КРИТ - ПЛАНИНИ ОБВИТИ В 
ЛЕГЕНДИ

КРИТ - ПЛАНИНИ ОБВИТИ В ЛЕГЕНДИ

8
дни
ДАТА: 04.09.2022

ЦЕНА: 580 лв30% отстъпка от цената при капариране на 50% до 31 декември 2021 г.
20% отстъпка от цената при капариране на 50% до 31 януари 2022 г.

Изкачване на трите най-високи планински масива на остров Крит – Ида (2456 м), Лефка ори (2453 м) и Дикти (2147 м). Преход по легендарният каньон Самария! Пътуване през планините на острова с посещение на интересни живописни селца и панорамни гледки! Посещение на редица археологически забележителности, сред които впечатляващия център на Минойската цивилизация – Кносос и пещерата на Зевс, както и на някои от най-хубавите плажове на острова. Ще вкусим най-доброто от местната кухня, която е в основата на всепризнатата Средиземноморска диета.

ПЛАНИНИТЕ НА ОСТРОВ КОРСИКА

ПЛАНИНИТЕ НА ОСТРОВ КОРСИКА

9
дни
ДАТА: 16.09.2022

ЦЕНА: 650 лв30% отстъпка от цената при капариране на 50% до 31 декември 2021 г.
20% отстъпка от цената при капариране на 50% до 31 януари 2022 г.

Сред лазурните води на Средиземно море се издига огромен, потънал в зеленина остров, чиито планини достигат 2706 метра височина при суровия връх Монт Синто. Спиращи дъха каньони водят към морето привличайки любителите на екстремни изживявания. Крайбрежната ивица се вие стотици километри, издигайки ту отвесни скали над водата, ту притихвайки в лазурни заливи и плажове със златист пясък.

Корсика!... Невероятна природа и древна история. Тук е центъра на загадъчната култура „нураги“, следи от която изненадващо се откриват в България. В западната част на острова е родното място на Наполеон, а настръхналите крайбрежни крепости напомнят славата на страховитите корсикански пирати. Това е раят на гмуркачите, жадно търсещи потънали кораби с несметни съкровища. Мечтано място за спускане през каньони и разбира се уникалната средиземноморска корсиканска кухня. Всичко това е само част от най-новото приключение, което ви предлагаме, като разбира се към него ще добавим и традиционната средиземноморска корсиканска кухня. Елате с нас, за да открием магията на остров Корсика!

Новини arr
14 Януари 2022
Още от самото си създаване през 2012 година, "Планинария" инициира изкачването на 39-те български планини. Организирахме маршрути до всяка от планините. Изработихме стилизирани графични печати за всеки от най- високите им върхове и отпечатахме к...
13 Януари 2022
8 литра обем и 1772 грама. Това са параметрите на тестова екипировка, включваща всичко нужно за комфортно бивакуване на почти всякакъв терен! Защита от насекоми, диви животни, дъжд, студ и вятър. Времето за приготвяне на вашия уютен подслон е 4...