ПЕШЕХОДНИ
ПРЕХОДИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
И ЗАГАДКИ
КУРС ПО
ОЦЕЛЯВАНЕ
ПОДАРЪЦИ
И АКСЕСОАРИ
Новини arr
22 Април 2019
На 19 април в "Двореца на спорта и културата" във Велико Търново бяха връчени наградите "Чети и пътувай 2019" (http://www.read-travel.eu/? page=novina&lang=bg&novina=741). С удоволствие можем да споделим, че в категорията "Най-интерес...
26 Декември 2018
"Планинария" ще подари лимитирана серия настолни календари на ВИП-клиентите за 2018 година. Дванадесетте подбрани планински пейзажа са предоставени от фотографа Надежда Тонкова. Още красиви природни фотографи от Надя, може да откриете във фей...


Екстремни терени
ДВИЖЕНИЕ ПО КАНЬОНИ И 
РЕКИ<br>
курс от Академията по 
оцеляване на

ДВИЖЕНИЕ ПО КАНЬОНИ И РЕКИ
курс от Академията по оцеляване на "Дивландия"

2
дни
ДАТА: 05.10.2019

ЦЕНА: 120 лв

Геология и структура на речните долини. Прогнозиране на терена и избягване на опасни зони. Опасности в различните видове речни долини. Използване на осигуровки при преминаване на рискови участъци.
ДВИЖЕНИЕ ПО СИПЕИ И 
СКАЛИ<br>
курс от Академията по 
оцеляване на

ДВИЖЕНИЕ ПО СИПЕИ И СКАЛИ
курс от Академията по оцеляване на "Дивландия"

1
ден
ДАТА: 15.09.2019

ЦЕНА: 80 лв

Как да се придвижваме в скалисти райони, когато не разполагаме с алпийска екипировка? Как да прогнозираме и да избегнем опасностите? Техники за максимално безопасно движение през различни екстремни терени. Позиция и баланс на тялото, икономия на енергия и предпазване от контузии.
ИЗПОЛЗВАНЕ НА АЛПИЙСКИ  
ОСИГУРОВКИ<br>
курс от Академията по 
оцеляване на

ИЗПОЛЗВАНЕ НА АЛПИЙСКИ ОСИГУРОВКИ
курс от Академията по оцеляване на "Дивландия"

2
дни
ДАТА: 07.09.2019

ЦЕНА: 120 лв

Често в планинарството и при други дейности сред природата се налага преодоляване на различни по тип и особености екстремни терени, за което се изискват определени умения и познания. Курсът съчетава елементи от осигуряването на туристи в планината и ползването на поставени вече алпийски осигуровки - възли, съоръжения и детайли при преминаване на опасни участъци.