ПЕШЕХОДНИ
ПРЕХОДИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
И ЗАГАДКИ
КУРС ПО
ОЦЕЛЯВАНЕ
ПОДАРЪЦИ
И АКСЕСОАРИ
Новини arr
22 Април 2019
На 19 април в "Двореца на спорта и културата" във Велико Търново бяха връчени наградите "Чети и пътувай 2019" (http://www.read-travel.eu/? page=novina&lang=bg&novina=741). С удоволствие можем да споделим, че в категорията "Най-интерес...
26 Декември 2018
"Планинария" ще подари лимитирана серия настолни календари на ВИП-клиентите за 2018 година. Дванадесетте подбрани планински пейзажа са предоставени от фотографа Надежда Тонкова. Още красиви природни фотографи от Надя, може да откриете във фей...


Екстремни терени
АЛПИЙСКИ ОСИГУРОВКИ

АЛПИЙСКИ ОСИГУРОВКИ

2
дни
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 120 лв

Курс за усвояване на познания и умения, свързани с използването на поставени вече алпийски осигуровки - възли, съоръжения и детайли при преминаване на опасни участъци. Често в планинарството и при други дейности сред природата се налага преодоляване на различни по тип и особености екстремни терени, за което се изискват определени умения и познания. Курсът съчетава елементи от осигуряването на туристи в планината и използването на екипировка за осигуряване.
СИПЕИ И 
СКАЛИ

СИПЕИ И СКАЛИ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 80 лв

Курс за усвояване на познания и умения, свързани с придвижването през сипеи и скали. Как да се придвижваме в скалисти райони, когато не разполагаме с алпийска екипировка? Как да прогнозираме и да избегнем опасностите? Техники за максимално безопасно движение през различни екстремни терени. Позиция и баланс на тялото, икономия на енергия и предпазване от контузии.
КАНЬОНИ И РЕКИ

КАНЬОНИ И РЕКИ

2
дни
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 120 лв

Курс за усвояване на знания и умения свързани с придвижването през каньони и речни долини. Геология и структура на речните долини. Прогнозиране на терена и избягване на опасни зони. Опасности в различните видове речни долини. Използване на осигуровки при преминаване на рискови участъци.