ДАЛЕЧНИ
ВЪРХОВЕ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ

БЪЛГАРСКИТЕ
ПЛАНИНИ
ТОП-10 НА
БАЛКАНИТЕ
Новини arr
26 Ноември 2020
Какво ще правите този уикенд? Тази седмица ви отправяме едно интересно предизвикателство за индивидуално приключение сред природата, в което да откриете и снимате специален обект, в близост до София. Този петък, в 20.00 часа на ...
15 Ноември 2020
Във връзка с разпространението на коронавирус Covid-19, изразявайки нашата загриженост за здравето на всички нас, ви уведомяваме, че отменяме всички маршрути на Планинария до 31 декември 2020 г. В настоящата ситуация решихме да под...


Други
ДОЛИНАТА НА БЕЗДЪННИЯ ВИР

ДОЛИНАТА НА БЕЗДЪННИЯ ВИР

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 30 лв

Сред гористите гънки на Средна гора се крие легенда за бездънен вир, на дъното на който лежи съкровище. Дали е скрито нечие имане или богата жила, търсена от златотърсачи никой не знае, но легендата все още е жива. Съкровището, което ние търсим, обаче е друго...

Потъналата в есенни листа долина на реката, каменното на места речно корито и малките вирове са едно романтично планинарско съкровище. Разбира се, ще стигнем до вира от легендата,където ще похапнем за обяд.
ЦВЕТЯТА НА ГОЛО БЪРДО

ЦВЕТЯТА НА ГОЛО БЪРДО

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 30 лвАко цените фината красота в природата, елате в планината Голо бърдо. През месец май тук се развихря пищен карнавал от искрящи цветове и елегантни форми! Главните участници са цветята - лъчезарното урумово лале, оцелялото през последния ледников период сръбско звънче и техните подгласнички ще ви откъснат от забързаното ежедневие. От първенеца на планината, наречен с интересното име Ветрушка ще направим преход по обзорното било, за да научим повече за природата и осторията на тази малка планина.
ОРЛОВАТА СКАЛА и МЕЧИЯ УЛЕЙ

ОРЛОВАТА СКАЛА и МЕЧИЯ УЛЕЙ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 25 лв

Впечатляващи 100-метрови отвеси. Панорамна скална площадка с гледка към рилските исполини Белмекен и Равни чал. Това е целта ни в този маршрут. Ще се изкачим по дълъг, стръмен улей, обитаван от мечки през лятото. Ще преминем под настръхнали каменни игли и ще се изкачим по скални тераси, за да достигнем това завладяващо място!
ЗАГАДКИТЕ НА ПОНОР

ЗАГАДКИТЕ НА ПОНОР

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 40 лв

Всеки е чувал, как ако се изгуби в дивата природа, трябва да следва река, за да стигне до цивилизацията. Е, ако има място, където това правило не важи, това е старопланинския дял Понор. Тук ще имате възможност да се убедите, как долината по която вървите просто се затваря пред вас, а водите изчезват в земята! Това са така наречените "слепи долини", които формират уникалния релеф на този карстов район.

Но това далеч не е всичко! Ще изкачим най-високият връх на дела, наречен Равно буче (1499 м), за да посетим уникално находище на вкаменелости отпреди десетки милиони години!
ЧЕРВЕНАТА СКАЛА

ЧЕРВЕНАТА СКАЛА

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 30 лв

Ще се изкачим върху панорамна скала от червен пясъчник, извисена високо над Искърския пролом, от която се разкриват завладяващи гледки към Врачанския Балкан. Връхната част на скалата, наподобява надвесена над отвеса "глава" взираща се някъде към пролома. Още по време на изкачването ще видим страховитите улеи на Кобилини стени, върховете Козница и Щадимо с характерното високо планинско плато под тях, мощното било към първенеца на Голема планина - Чукава и така почти до безкрай!

Скалата е прекрасно място за почивка! Просто ще поседнем и ще се насладим на гледките. А след това ни очаква една лежерна част на маршрута. За финал ще посетим едно от находищата на "роструми" - вкаменелости, представляващи шипове на древни сепии на възраст почти 200 милиона години!
ЗЕМЕНСКИ ПРОЛОМ

ЗЕМЕНСКИ ПРОЛОМ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 30 лвЩе се потопим в магията на едно от най- красивите места в България - Земенския пролом. Ще преминем пеш почти цялата му дължина! Над нас ще се издигат причудливи скални кули и замъци, отвесни скали с тъмнеещи отвори на ниши и пещери, в които са се укривали отшелници. Ще посетим руините на впечатляващата в миналото и почти мистична крепост Землънград!, а за финал ще се насладим на Полскоскакавишки водопад.