ДАЛЕЧНИ
ВЪРХОВЕ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ

БЪЛГАРСКИТЕ
ПЛАНИНИ
ТОП-10 НА
БАЛКАНИТЕ
Новини arr
12 Август 2020
В последните години сме свидетели на огромния интерес към планинските преходи. Същевременно, сме свидетели на много случаи, в които туристи надценяват възможностите си, подценяват нуждата от подходяща екипировка и това води до усложнения и оп...
16 Юли 2020
В Планинария винаги сме се отнасяли отговорно към опасностите в планините и същевременно не можем да си позволим да тръгнем, знаейки че ще ви разочароваме. Прогнозата за съботното изкачване на връх Злия зъб (18 август), предвижда опасност...


Други
ЦВЕТЯТА НА ГОЛО БЪРДО

ЦВЕТЯТА НА ГОЛО БЪРДО

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 30 лвАко цените фината красота в природата, елате в планината Голо бърдо. През месец май тук се развихря пищен карнавал от искрящи цветове и елегантни форми! Главните участници са цветята - лъчезарното урумово лале, оцелялото през последния ледников период сръбско звънче и техните подгласнички ще ви откъснат от забързаното ежедневие. От първенеца на планината, наречен с интересното име Ветрушка ще направим преход по обзорното било, за да научим повече за природата и осторията на тази малка планина.
ОРЛОВАТА СКАЛА и МЕЧИЯ УЛЕЙ

ОРЛОВАТА СКАЛА и МЕЧИЯ УЛЕЙ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 25 лв

В този маршрут ви предлагаме да изкачим намиращият се над Костенец рилски връх Соколовец. Той спуска впечатляващи 100-метрови отвеси, на ръба на които има панорамна скална площадка с пленителна гледка към рилските исполини Белмекен и Равни чал. Именно тя е целта ни в този маршрут. Ще се изкачим по дълъг, стръмен улей, обитаван от мечки през лятото. Като финал на приключението предлагаме на желаещите да разпуснем в минералните басейни на луксозния спа-комплекс "Терма"!
ВЕЖДАТА

ВЕЖДАТА

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 25 лв

Веждата е скален венец, разположен високо над Искърския пролом, в периферията на връх Ручева глава. По време на изкачването към него, ще се насладим на постоянно се разкриващите се панорами към емблематичи планинарски места сред които са страховитите улеи на Кобилини стени, върховете Козница и Щадимо с характерното планинско плато под тях, мощното било към първенеца на Голема планина - Чукава и така почти до безкрай!

Скалата е прекрасно място за почивка! Просто ще поседнем и ще се насладим на гледките. А след това ни очаква една лежерна част на маршрута. Ще поемем по равно и обзорно планинско било и унесени в гледки и приказки ще достигнем хижа Тръстена, известна с прочутото малиново вино, където ще направим обяд.

За финал ще посетим едно от находищата на "роструми" - вкаменелости от древни сепии на възраст почти 200 милиона години!
ЗЕМЕНСКИ ПРОЛОМ

ЗЕМЕНСКИ ПРОЛОМ

1
ден
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 30 лвЩе се потопим в магията на едно от най- красивите места в България - Земенския пролом. Ще преминем пеш почти цялата му дължина! Над нас ще се издигат причудливи скални кули и замъци, отвесни скали с тъмнеещи отвори на ниши и пещери, в които са се укривали отшелници. Ще посетим руините на впечатляващата в миналото и почти мистична крепост Землънград!, а за финал ще се насладим на Полскоскакавишки водопад.