ПЕШЕХОДНИ
ПРЕХОДИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
И ЗАГАДКИ
КУРС ПО
ОЦЕЛЯВАНЕ
ПОДАРЪЦИ
И АКСЕСОАРИ
Новини arr
05 Февруари 2018
Закътани в планините, сред гъсти гори, обкръжени от непристъпни скали се намират стотици руини на крепости, чиято история е потънала в забрава. Тези късчета български твърдини са нашият истински дух. Не бляскавите замъци на богати аристократи, ...
18 Декември 2017
По традиция, на финалният планински маршрут за годината "Планинария" обявява своите ВИП-КЛИЕНТИ. Вечерта на 17 декември 2017 година, след здрав планински преход и в очакване на големия сняг, в ресторанта на уютния планински хотел бяха обявени ...


ИБЪР и БЕЛМЕКЕН

3
дни
ПЛАНИНСКИ ВОДАЧ: Атанас Стоилов

ТРАНСПОРТ: пътува се с лични автомобили
ЗАПЛАЩАНЕ: заплащане на място след заявка за участие
ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ: през сайта или на телефон 0877 3000 12

Изкачване на най-високите върхове в Ибърския дял на Рила, направено по уникален начин! Една екскурзия с изкачване на първенецът на този дял връх Ибър (2666 м), емблематичния връх Белмекен (2626 м) и съседните – Сиври чал, Каменити чал и Равни чал. Пренощуване на едно от най-красивите места в този дял! Изкачване на рядко посещавания връх Соколовец и страхотната му панорамна площадка. За финал, минерален басейн и вкусни гозби в курорта Костенец.СРЕЩА НА ГРУПАТА: 8.00 часа на изхода на паркинга на магазин "Метро" на метростанция "Цариградско шосе"

РАЙОН НА ПРОВЕЖДАНЕ: Източна Рила, Ибърски дял
ПРЕХОДИ: 1 ден - 6-7 часа; 2 ден - до 6 часа; 3 ден - 4-5 часа
ТЕРЕН: планински пътеки, тревисти била и горски пътища
НАДМОРСКА ВИСОЧИНА: 1120-2666 м

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: професионален планински водач
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: храна и транспорт

ДЕТАЙЛИ ЗА ТРАНСПОРТА: пътува се с лични автомобили до и от района на курорт Костенец, като общите разходи за транспорт са около 15 лв.

Всеки участник в екскурзиите на "Планинария" получава като подарък книжката "Планински колекции", в която се поставят печати на изкачените български планини и десетте най-високи върха на Балканите.

ИБЪР и БЕЛМЕКЕН - ИБЪР и БЕЛМЕКЕН
  • ИБЪР и БЕЛМЕКЕН - ИБЪР и БЕЛМЕКЕН

ДАТА ЦЕНА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ
1 ДЕН
Пътуване с транспорт до вилна зона Костенец и хижа Гургулица. Пешеходен преход (6-7 часа) до връх Белмекен (2626 м) и хижа Белмекен. Нощувка в хижата.

2 ДЕН
След закуска със страхотните мекици в хижата, поемаме към връх Равни чал. Следват Сиври чал, Каменити чал и първенецът на дела - връх Ибър (2666 м.). Очаква ни спускане към страхотното място за нощувка, където ни чакат палатките и каквото сме си пожелали за вечеря!

3 ДЕН
През този ден ще направим пешеходен преход до рядко посещавания връх Соколовец и красивата му панорамна площадка. След върха продължаваме спускането към курорта Костенец, където може да се отпуснем в минерален басейн и да се насладим на вкусни ястия в местно заведение. Отпътуваме към София с транспорта.