ПЕШЕХОДНИ
ПРЕХОДИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
И ЗАГАДКИ
КУРС ПО
ОЦЕЛЯВАНЕ
ПОДАРЪЦИ
И АКСЕСОАРИ
Новини arr
14 Септември 2018
От 15 септември 2018 година всички лица до 18 години ще идват безплатно на екскурзиите на "Планинария, които са подходящи за деца. Това решение е част от политиката на фирмата родителите да прекарват повече време с децата си и то сред природата...
10 Септември 2018
На връх Голямо Градище (първенец в българската част на Странджа), планинският водач и управител на "Планинария" Момчил Цветанов връчи почетната стоманена плочка на "Клуб 39" на Боряна Тодорова - първата жена, изкачила 39-те планини на България!...


КАМЕНОС ВРАХОС

3
дни


ТРАНСПОРТ: пътува се с лични автомобили (виж детайлите)
ЗАПЛАЩАНЕ: задължително предварително плащане (виж детайлите)
ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ: през сайта или на телефон 0877 3000 12

Остров Тасос не е известен с планински ръбове и пропасти.
"Планинария" не е известна със стандартни планински маршрути.
Комбинацията на тези два факта е планинският рид "Каменос врахос".

Ще изкачим най- високият връх в планината – Ипсарио (1206 м), от който се разкриват забележителни панорами към безкрайното море! Най-голямата атракция на маршрута обаче, е възможността да преминем по скалистия рид Каменос врахос, който в самия си край става почти отвесен и има 2-3 участъка, където ще се подсигурим с въжета!


СРЕЩА НА ГРУПАТА:

ПЛАНИНСКИ ВОДАЧ:
РАЙОН: Гърция, остров Тасос, планина Ипсарио
ПРЕХОДИ: между 8 и 10 часа на ден
ТЕРЕН: планински пътеки и скалисти била
НАДМОРСКА ВИСОЧИНА: от 180 м до 1206 м

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: професионален планински водач, алпийска екипировка - алпийска седалка, алпийска каска, нужната за провежда е на маршрута допълнителна алпийска екипировка

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: разходи за транспорт, храна и нощувки (заплащат се на място съобразно предпочитанията на участниците)

ДЕТАЙЛИ ЗА ТРАНСПОРТ: Пътува се с лични автомобили, като участниците могат да пътуват заедно и да делят разходите за гориво. Моля, при попълване на заявката за участие да напишете в полето "допълнителна информация" дали ще пътувате с личен автомобил или не.

ДЕТАЙЛИ ЗА НОЩУВКИТЕ: нощувките са в хотели (не са включени в цената и програмата - заплащат се на място, съобразно предпочитанията за настаняване на участниците.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ ЗА ЕКСКУРЗИЯТА:
- около 50-60 лв за нощувки
- около 40-50 лв за транспорт
- храната може да се закупува по път - магазини за хранителни стоки, заведения за хранене и т.н.

ДЕТАЙЛИ ЗА ПЛАЩАНЕТО: Трябва предварително да заплатите цялата сума за екскурзията в брой или по банков път на банковата сметка на "Планинария" - IBAN - BG68 CECB 9790 10C7 2206 00; BIC - CECBBGSF; при Централна кооперативна банка, получател: ''ПЛАНИНАРИЯ'' ЕООД. Като основание за плащане запишете "Каменос врахос"

КНИЖКА "ПЛАНИНСКИ КОЛЕКЦИИ"
Всеки нов участник в екскурзиите на "Планинария" получава като подарък книжката "Планински колекции", в която се поставят печати на изкачените планини и върхове. Повече за тези колекции, може да научите в сайта - меню "Планински колекции".

КАМЕНОС ВРАХОС - КАМЕНОС ВРАХОС
  • КАМЕНОС ВРАХОС - КАМЕНОС ВРАХОС
  • КАМЕНОС ВРАХОС - КАМЕНОС ВРАХОС
  • КАМЕНОС ВРАХОС - КАМЕНОС ВРАХОС
  • КАМЕНОС ВРАХОС - КАМЕНОС ВРАХОС
  • КАМЕНОС ВРАХОС - КАМЕНОС ВРАХОС
  • КАМЕНОС ВРАХОС - КАМЕНОС ВРАХОС
  • КАМЕНОС ВРАХОС - КАМЕНОС ВРАХОС
  • КАМЕНОС ВРАХОС - КАМЕНОС ВРАХОС
  • КАМЕНОС ВРАХОС - КАМЕНОС ВРАХОС
  • КАМЕНОС ВРАХОС - КАМЕНОС ВРАХОС
 
ДАТА ЦЕНА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ
1 ДЕН
Пътуване с лични автомобили (около 7 часа) до курортното селище Керамоти. Пътуване с ферибот до остров Тасос. Билетът за ферибот се закупува на място от всеки - цената е 3- 4 евро. Настаняване в хотел. Нощувката се заплаща на място - около 15 евро. Свободно време за разходки, ресторант и почивка. Нощувка в хотела.

2 ДЕН
Изкачване на първенеца на планината връх Ипсарио (1206 м), от който се разкрива ефектна панорама към крайбрежието на острова! Започва интересната част на маршрута! Преминаваме атрактивния и скалист рид Каменос врахос! От него се вижда морето и от двете страни на острова! Ръба завършва със стръмни скалисти участъци, където на 2-3 места ще използваме осигуровки. Слизане до подножието на планината. Кратко пътуване до хотела. Настаняване и свободно време за почивка, плаж, ресторанти и др. Нощувка - заплаща се на място - около 15 евро. Пешеходен преход за деня – 9-10 часа.

3 ДЕН
Пътуване за България. Билетът за ферибот се закупува на място от всеки - цената е 3- 4 евро. Възможност за попътно посещение на историческата забележителност Филипи и пещерата Ангитис. Пътуване (около 8 часа) до град София. Прогнозно пристигане – около 20 часа.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
Документ за самоличност - лична карта или паспорт.