ПЕШЕХОДНИ
ПРЕХОДИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
И ЗАГАДКИ
КУРС ПО
ОЦЕЛЯВАНЕ
ПОДАРЪЦИ
И АКСЕСОАРИ
"ПЛАНИНАРИЯ" ОБЯВИ ПЪРВИТЕ ПРЕМИНАЛИ КУРСА ПО ОЦЕЛЯВАНЕ!
"Планинария" обяви първите участници, които успешно са преминали курса по оцеляване. Както вече беше обявено на сайта на фирмата, всички курсисти трябва да преминат през четири различни терена - широколистни гори, иглолистни гори, карстов район и алпийски пояс. Със знания и умения, във всеки от терените те трябва да се ориентират, да се придвижват безопасно, да си осигурят вода, храна и огън, както и да прекарат една нощ в собственоръчно изграден подслон.

Изрични условия са при изграждането на подслона да не се повреди нито едно живо дърво или храст, а при паленето на огън да не се използва нищо друго освен придобилия популярност "флинт". Всички подслони се изграждат само от изсъхнали дървета, треви, борови иглички и шума, а огъня се пали само с естествени материали, характерни за съответния терен - суха трева, кора и смола от дървета и др.

Ето и шесттимата, успешно преминали всички изпитания за 2013 година (по азбучен ред):

1. Атанас Стоилов
2. Борислав Янев
3. Валери Игнатов
4. Данаил Стоимиров
5. Емил Петров
6. Маргарита Бъчварова

На празникът на "Планинария" в средата на януари, те ще получат специални значки за успешното преминаване на курса и ще ползват специални преференции при участие в приключенски маршрути на "Планинария".

Следващият курс по оцеляване започва на 1 февруари 2014 година! Желаещите да се включат любители на приключенията трябва да побързат, защото местата са почти изчерпани! Повече информация за участие може да получите на телефон 0877 3000 12 или на сайта на "Планинария"!