ДАЛЕЧНИ
ВЪРХОВЕ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ

БЪЛГАРСКИТЕ
ПЛАНИНИ
ТОП-10 НА
БАЛКАНИТЕ
Новини arr
10 Ноември 2022
Откривателството винаги е било запазена марка на Планинария. Комбинацията от текстове в книгите на Павел Делирадев и специфичните познания по геология доведоха до откриването на загадъчно "ждрело", формирано, абсурдно на пръв поглед, върху било...
04 Ноември 2022
Най-високият водопад на Пирин планина, всъщност не е нанесен на картите. Разположен на Мечкулска река, под скалното светилище Амина, той е изключително трудно достъпен и дори за да го зърнете отблизо се налага използването на алпийска екипировк...


Езера и реки
ЖЪЛТИТЕ ЕЗЕРА И ЧЕРВЕНИТЕ 
СКАЛИ
<br>
Източна Рила

ЖЪЛТИТЕ ЕЗЕРА И ЧЕРВЕНИТЕ СКАЛИ
Източна Рила

2
дни
За тази екскурзия няма обявени дати.

ЦЕНА: 80 лв

Има интересни места, които остават встрани от маршрутите. Примамливи, непознати места, за които никога не остава време. В този маршрут ще се опитаме да запълним една именно такава празнина.

Саръгьолските (жълтите) езера са закътани след покритите със скали и клекове склонове на рилския исполин връх Дено (2790 м). От пътеката между хижите Мусала и Чакър войвода се разкрива пленителна гледка към тях, но оставайки встрани от пътеките, те рядко се радват на вниманието на туристи. Целта ни в този маршрут е да имаме време да ги разгледаме на спокойствие.

След посещението на езерата се спускаме по закътани пътеки към долината на река Марица и едноименната хижа, където ще пренощуваме. На следващия ден, по изключително приятен горски път, останал далеч от планинските пътеки, ще се насочим към склоновете на връх Чемберлия. Без почти никакви изкачвания, подсичайки ги, ще излезем при Червените скали, издигащи скалисти отвеси над долината на река Ибър. Това е чудесно място за почивка и панорамни гледки. Следва спускане към долината и село Радуил, където завършваме с възможността за приятна местна механа!